Strålende resultater for Valdres Sommerballettalenter

16.05.2023 / Under International Dance Competition Hellas oppnådde de 18 tilreisende ballettalentene fantastiske resultater. 24 år gamle Line Engebretsen er den første norske som blir tatt opp til pedagogutdanning i klassisk ballett ved Vaganova-akademiet i Russland.

Etter strålende oppvarming under Valdres Sommerballett, med mye sceneerfaring, reiste 18 talenter fra DNBS&A og Valdres Sommerballett til International Dance Competition i Hellas for å konkurrere i ulike dansestiler, både som solister og som ensembler.

– Det er enorm suksess for Norge! Resultatene var blant annet åtte førstepriser, og flere andre- og tredjepriser. I tillegg ble DNBS&A kåret til "best professional ballet school". Det er en strålende anerkjennelse for skolen og talentene og gir inspirasjon for fremtidig arbeid, sier daglig leder i Den Norske Ballettskole & Akademi, Irene Aarset Jansson. Det er godt å se hvordan elevene støtter hverandre, ønsker hverandre det beste og ser at erfaringen er viktigst. Da først løsriver man seg og viser ballett rett fra hjertet. Det klarte de alle til det fulle, legger hun til.

Klar for pedagogutdanning i ballettens vugge
Line Engebretsen (24) startet som elev ved Den Norske Ballettskole & Akademi da hun var 13 år gammel, og har vært talent på Valdres Sommerballett to somre på rad. Ikke bare var hun første norske elev ved det fireårige diplomstudiet ved det det statlige ballettakademiet i Perm, hvor hun senere danset på Operaen i Samara, men hun har nå fått innpass på den fireårige pedagogutdanning i klassisk ballett ved Vaganova-akademiet i St. Petersburg.

Vaganova-akademiet går for å være ett av de aller ypperste ballettakademier i verden, og verdens fremste dansere og pedagoger har sin utdannelse ved nettopp dette akademiet.

– Det var en knall tøff audition for å få innpass på dette studiet med søkere fra hele verden. Dette er et stort løft for å ivareta og bringe videre den enorme kunnskapen som finnes innen ballett på Vaganova-akademiet i St. Petersburg, sier Aarset Jansson. -Vi blir svært glade når Valdres Sommerballett kan bidra til å gi motivasjon, interesse og motivasjon for å ta motet til seg å gjøre nettopp dette, fortsetter hun.

Alle resultatene finnes her. 

Wilhelmsen-akademiet / Nasjonalballetten

Wilhelmsen-akademiet er Nasjonalballettens satsing på unge ballettalenter, og den første talentsatsingen av sitt slag i Norge.

Wilhelmsen-akademiet / Nasjonalballetten
17. september 2022

Live Skullerud - Dansekunstner

"Det har vært spennende å få et innblikk i hva som rører seg i andre deler av kultur- og idrettsfeltet. Det gir meg følelsen av at jeg enklere kan løfte blikket ut av min egen boble i dansefeltet."

Live Skullerud - Dansekunstner
03. august 2022

Marianne Haugli - Danser

"Det føles veldig givende og stas å være en del av et community, som virkelig er der for oss. Spesielt i disse sårbare tider som vi dansekunstnere står i."

Marianne Haugli - Danser