Suksess i Utrecht for Crescendo og Janine Jansen

16.05.2023 / Utrecht Internasjonale Kammermusikkfestival ble en fenomenal avslutning på en spesielt aktivt og spennende år for deltakerne i Crescendo Mentorprogram.

Sonoko Welde, Ludvig Gudim, Johan Dalene, Eivind Ringstad, Amalie Stalheim og Sandra Lied Haga måtte stå opp tidlig etter juleaften og dra til Utrecht for å møte Janine Jansen i tillegg til en rekke av noen av verdens fremste musikere.

Der ble det en intens prøveperiode med noen 12-timers-dager før det braket løs med åpningskonsert 27. desember. Her fikk de blant annet mulighet til å gjenta suksessen fra Wigmore Hall i november med en ny fremførelse av Mendelssohn oktett for strykere. Det hele gikk direkte på Nederlandsk TV, og flere av musikerne uttalte etterpå at det var noe av det største de hadde vært med på.

På bildet: Janine Jansen, Noa Wildschut, Timothy Ridout, Amalie Stalheim. 

De neste dagene fulgte det mange flere konserter og Crescendo-musikerne medvirket på til sammen seks, helt utsolgte konserter over tre dager. Publikum var svært entusiastiske, og da det hele var over sent på lille nyttårsaften var Janine Jansen full av lovord om de unge norske musikerne og uttalte at dette hadde blitt «den beste Utrecht-festivalen noen sinne!»

På bildet: Johan Dalene og Sonoko Welde

– Utrecht Internasjonale Kammermusikkfestival ligger midt i hjertet av det europeiske musikklivet og nyter høy internasjonal anseelse, så det at noen av våre aller fremste unge musikere blir invitert til å dele scene med Janine Jansen og mange av verdens beste musikere er en fenomenal anerkjennelse av Crescendo-programmet og det norske talentfeltet, sier programdirektør i Crescendo, Jørn Pedersen. –Crescendo retter også en spesiell takk til Sparebankstiftelsen DNB som bidro sterkt til å gjøre fantastiske opplevelsen mulig.

Les mer her.

Foto: Jørn Pedersen