Synnøve Brøndbo Plassen er nytt Hilmartalent

07.07.2020 / Synnøve Brøndbo Plassen er valgt ut som nytt Hilmartalent som blant annet innebærer en lengre turné i høst med Hilmarscena. 8. juli spiller hun på Dokkhuset.

I tillegg til blant annet turné blir hun fulgt opp av mentor Gjermund Larsen og veileder Terje Tranaas som skal hjelpe henne med å komme videre i det profesjonelle musikklivet.

– Brøndbo Plassen vart valt fordi ho er ein svært talentfull folkesongar som også behersker andre instrument, og som vi også trur etter kvart vil utmerke seg ved å både arrangere musikk og skape egne komposisjoner, forteller prosjektleder Johan Einar Bjerkem.

Hilmartalentet er et nasjonalt utviklingsprogram for toppsjiktet av unge folkemusikere og dansere i Norge, i regi av Stiftinga Hilmar Alexandersen. Privat bidragsyter er SpareBank 1 SMN. Talentprogrammet vil ta opp ett nytt talent hvert år som følger programmet gjennom tre til fire år. Talentene vil delta i konserter på Hilmarfestivalen, på konsertturné gjennom FolkJazzScena i Nord-Trøndelag, få et kollegialt fellesskap med andre topputøvere og følges av en mentor gjennom hele programperioden. Talentene vil gjennom utviklingsprogrammet også få bistand til å nå ut i markedet gjennom booking- og managementvirksomhet.

Les mer om satsingen her!

Brøndbo Plassen forbereder nå en konsert på Dokkhuset 8.juli, der hun skal presentere et utvalg av sine mange musikalske tilnærminger. Selv har hun vokst opp i en musikkfamilie som har drevet med folkemusikk og gammeldans opp gjennom årene.

– På godt og vondt, sier hun og ler.

– Jeg har vært innom forskjellige perioder musikalsk opp gjennom årene, fra rytmisk til klassisk. Det var først da jeg begynte på Tynset videregående at jeg gjenvant folkemusikk-interessen. Da jeg begynte å studere til faglærer i musikk på Nord universitet, var jeg så heldig at jeg fikk Runa Hestad Jenssen som veileder og dermed også en mulighet til å jobbe mer innenfor sjangeren. Siden har jeg jobbet mye med folkemusikk på egenhånd, forteller Brøndbo Plassen.

Fortell litt mer om hvordan du har tilnærmet deg sjangeren i talentprogrammet?

– Jeg har hatt mange sanglærere opp gjennom årene, men bestemte meg i forkant av programmet at jeg ville jobbe mer med å lage egen musikk. Hilmar er en unik ordning i den forstand at jeg får jobbe med en selvvalgt mentor, og jeg tenkte at Gjermund Larsen, som står bak mange nye komposisjoner innenfor folkemusikk, kunne være interessant å snakke med. Mange forventet nok at jeg skulle velge en sanger jeg kunne gå i lære hos, men for meg har det vært verdifullt å kunne samtale med en som har mye kunnskap om bransjen.

Nå ser hun frem til å fremføre det hun beskriver som “folkemusikk med crossover” på Dokkhuset sammen med multiinstrumentalist Bendik Qvam.

–  Jeg har som nevnt vært borti mange sjangre, og er ikke helt ferdig med det.  Det blir folkemusikk med crossover,  tradisjonelt materiale og folkemusikk satt i hop med el-gitar og bluesaktige ting. Jeg skal spille lyre og spille en god del egne låter som befinner seg i vise-sjangeren. Bendik har jeg spilt sammen med siden videregående. Han er multi-instrumentalist og spiller bukkehorn og gitarer og mandolin. DETTE BLIR GØY.

Synnøve Brøndbo Plassen spiller på Dokkhuset 8. juli:

Synnøve Brøndbo Plassen – gitar og lyre
Bendik Smedåsgjelten Qvam – gitar, bukkehorn og mandolin

Synnøve Brøndbo Plassen og Bendik Smedåsgjelten Qvam stiller opp med både tradisjonell og ny musikk. De har spilt sammen i mange år, der fokuset har vært vokal musikk fra Fjellregionen.

Dere får høre både tonesatte dikt og egne tekster. Bendik spiller gitar, bukkehorn og mandolin, og Synnøve synger og spiller gitar og lyre.

Les mer og kjøp billetter

Rädji Haga

Rädji Haga er et helt nytt talentprogram i regi av det Altabaserte musikkselskapet Hedline Arts.

Rädji Haga

Talentprogrammet FRAMR

Talentprogrammet FRAMR er Hemsingfestivalens talentprogram for klassisk musikk og folkemusikk.

Talentprogrammet FRAMR
29. juni 2023

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program