Talent Norge inngår samarbeid med Norsk Tipping

16.05.2023 / Norsk Tipping og Talent Norge har inngått et strategisk samarbeid med mål om å løfte talentsatsing blant unge talenter innen kulturfeltet. I første omgang går Norsk Tipping inn som samarbeidspartner i Talent Norges kvinneløft og i talentsatsingen FRIKAR X.

- Vi er svært glade for at Norsk Tipping har sett verdien av vårt arbeid og håper at dette er starten på et langsiktig engasjement, sier daglig leder i Talent Norge, Maria Mediaas Jørstad. - At Norsk Tipping blir med oss på et ekstra løfte for de kvinnelige talentene tilknyttet våre satsinger er ekstra gledelig. Vi ser at vi har sammenfallende interesser i å gi unge mennesker med et ekstraordinært talent mulighet til å følge sin drøm og gi kvinner like muligheter som menn.

- For Norsk Tipping er det naturlig å finne samarbeidspartnere på kulturfeltet, sier Åsne Havnelid, administrerende direktør i Norsk Tipping. - Sponsorprogrammet vårt er bygget for å gjenspeile fordelingen av spillemidler til kultur og idrett. Det skal også løfte fram områder som er viktige for oss som selskap. Når vi nå blir samarbeidspartner for Talent Norges kvinneløft er det en forlengelse av selskapets allerede etablerte satsing for å gi menn og kvinner like muligheter i idretten, sier Havnelid.

Mot til å følge drømmen

Det andre området Norsk Tipping engasjerer seg spesielt i er FRIKARs talentsatsing FRIKAR X, som skal gi verdifull erfaring til talenter som satser på siden av de etablerte danseformene. FRIKAR er kjent for å sprenge grensene for norsk tradisjonsdans, og er et ettertraktet kompani verden over. Med FRIKAR X vil kompaniet ta en førende rolle i utviklingen av unge talenter innenfor fri bevegelseskunst.

- FRIKAR X utfordrer etablerte rammer og gir profesjonell erfaring for utøvere av grener som halling, samtidsdans, breakdance, nysirkus og parkour. Danserne får også et nettverk å bygge en videre karriere på. Med Norsk Tipping med på laget gis disse talentene nå flere arenaer og nye muligheter til å få utviklet sitt talent, sier Maria Mediaas Jørstad.

- For Norsk Tipping er det viktig å bygge opp under dem som demonstrerer nyskaping og initiativ, og ikke minst har mot til å følge drømmen sin. Med FRIKAR X vil flere få sjansen til å vise talentet sitt, og skaffe seg sceneerfaring som kan hjelpe dem videre i yrkeslivet, sier Åsne Havnelid.

Om Norsk Tipping

Norsk Tipping er et heleid statlig aksjeselskap for pengespill underlagt Kulturdepartementet og er regulert ved lov av 28. august 1992 (Lov om pengespill). Selskapet skal avholde pengespill i betryggende former under offentlig kontroll, med formål å forebygge negativ spilleadferd. Norsk Tipping skal gjennom sin virksomhet tilby attraktive og ansvarlige spill, og det gjennom rasjonell drift skape et langsiktig, forutsigbart overskudd til samfunnsnyttige formål. Hele overskuddet fra Norsk Tippings virksomhet (Spillemidlene) fordeles mellom idrett, kultur og humanitære/veldedige organisasjoner.

Om Talent Norge

Talent Norge AS ble stiftet 21. januar 2015 av Sparebankstiftelsen DNB, Stiftelsen Cultiva og Staten v/Kulturdepartementet og er til for å hjelpe unge mennesker med unike kunstneriske evner på veien mot en profesjonell karriere. Det gjøres gjennom å samarbeide med institusjoner, organisasjoner og kulturaktører i hele landet. Sammen med lokale, regionale og nasjonale bidragsytere har selskapet utløst 212 millioner kroner til langsiktige talentsatsinger over hele Norge. Ved å forene gode krefter vil vi dyrke frem de beste!

Kontakt og mer informasjon

Maria Mediaas Jørstad, daglig leder i Talent Norge, maria@talentnorge.no

Ingvild Skyberg, Norsk Tipping, ingvild.skyberg@norsk-tipping.no

Foto: Norsk Tipping