Talent Norges første årsrapport klar

09.05.2016 / Den første årsrapporten viser at Talent Norge i sitt første driftsår har vedtatt 11 satsinger med forpliktelse om utdeling av til sammen 26,9 mill. kroner. Satsingene innebærer støtte til etablering av rundt 400 talentplasser per år i tre år, og er knyttet til privat medfinansiering på til sammen 51,7 mill. kroner fra 15 ulike bidragsytere. Totalt har bevilgningen til Talent Norge utløst 78,6 mill. kroner til talentsatsinger i kulturlivet.

Les: Årsrapport med årsberetning 2015 

– Gjennom vårt første driftsår har vi vært i tett dialog med både kulturfeltet og private bidragsytere. Det er svært inspirerende å kunne konstatere at de 11 prosjektene vi har bidratt med støtte til totalt gir rundt 400 talentutviklingsplasser per år, sier daglig leder i Talent Norge, Maria Mediaas Jørstad.

De fleste av satsingene er treårige, noe som innebærer at det samlet sett dreier seg om en finansiering som sikrer etableringen av rundt 1200 talentplasser. Mediaas Jørstad understreker at talentplassene ikke er synonymt med antall utøvere, og at talentplassene er av forskjellig karakter. I tillegg rekrutterer de 11 satsingene ulikt.

– Det skal bli svært spennende å følge alle de talentene som gjennom disse satsingene får et ekstra løft inn mot en profesjonell karriere. Noen av satsingene rekrutterer talentene over flere år, andre årlig. Vi tror at vi gjennom å løfte noen få også løfter de mange, sier Mediaas Jørstad.