Talent som prosess

21.12.2017 / 6. desember lanserte Henie Onstad Kunstsenter en ny rapport som tar for seg hvordan man kan forholde seg til talentbegrepet innen det visuelle feltet.

Et grunnleggende spørsmål for undersøkelsen handler om hvordan man kan definere talent. Den kunstneriske praksisen innen billedkunstfeltet er ikke lenger bare knyttet opp til det å mestre et håndverk, men handler kanskje i større grad om å definere ideer, bruke samfunnet som materiale og skape sosiale interaksjoner.

Rapporten viser en rekke case-studier fra norske og internasjonale museer og undervisningsinstitusjoner i tillegg til at den gjør en gjennomgang av de ulike problemstillingene og arbeidsmetodene Henie Onstad selv har arbeidet med gjennom de siste årene.

Til seminaret ble det presentert ulike innfallsvinkler til hvordan man kan jobbe med talent. Gabrielle Wyrick (Associate Director of Education at ICA, Boston),  Anne Maria Sollie (Youth Executive, Stedelijk Museum, Amsterdam); Verena Winckelmann (kunstner, Oslo) og Thormod Rønning Kvam (Pianist and Managing Director of The Edvard Munch Ensemble, Norway). Ana Maria Bresciani fra Henie Onstad Kunstsenter ledet seminaret.

Rapporten er blitt til gjennom støtte fra Talent Norge og Bergesenstifelsen og kan lastes ned i sin helhet på norsk og engelsk fra Henie Onstad Kunstsenters nettsider: hok.no/arrangement/talent-as-process