Talent Trondheim lanserer årets talentprofiler

16.05.2023 / Gjennom Trondheim Kammermusikkfestival 20.-27. september har talentene i Talent Trondheim Kammermusikkskolen blitt synliggjort gjennom en rekke konserter og arrangementer. Et stort høydepunkt er mottakelsen av årets talentprofiler og samarbeidspartnere, med kunstneriske innslag samt besøk av Talent Trondheims ærespresident Arve Tellefsen.

Talentene blir lansert i form av en mottakelse i Frimurerlogen for talenter og samarbeidspartnere, med innslag fra Astrid Nordstad og ærespresident Arve Tellefsen. Rett etterpå er det k.l 13 duket for Akademiets avslutningskonsert, og Gemelli er blant strykekvartettene som vil fremføre nydelig musikk ispedd lærdom fra mesterklasseuka som har gått.

Prosjektkoordinator i Talent Trondheim Kammermusikkskolen Åse Våg Aaknes, forteller følgende om mottakelsen:

– Talent Trondheim har siden 2019 forent byens fremste institusjoner innen talentutvikling, og samarbeidet har som ett av sine hovedmål å støtte og løfte fram talenter fra regionen som har gjort seg særlig bemerket. Det er derfor med stor glede vi lanserer våre Talent Trondheim-profiler Astrid Nordstad (mezzosporan), og Gemelli strykekvartett.

Mer om Talent Trondheim Kammermusikkskolen under Trondheim Kammermusikkfestival.

Årets talentprofiler

ASTRID NORDSTAD er oppvokst i Trondheim, hvor hun tidlig trådte inn i byens kulturliv og utviste stort talent på arenaer som Lørdagsskolen og Nidarosdomens jentekor. Nordstad har studert opera i København og Oslo, og i sesongene 2018-2020 er hun solistpraktikant ved DNO&B. I 2018 hadde hun rollen som Flora i Trondheim Symfoniorkester & Opera oppsetning av Verdis La Traviata.


De talentfulle unge strykerne i GEMELLI STRYKEKVARTETT er fra Trondheim og Levanger, og har spilt sammen siden 2018. I tillegg til kvartettspill har de vært engasjert i Juniorsolistene, Lørdagsskolen og Unge Musikere, og i høst starter alle på høyere musikkutdanning i Oslo og Trondheim. De vant sin klasse under Ungdommens musikkmesterskap 2020, og er invitert til Trondheim Kammermusikkfestival som årets TICC Juniorensemble.

Gjennom talentprogrammet får de unge musikerne ekstra muligheter for eksponering og utvikling av sitt talent. Gjennom blant annet konserter, seminar- og undervisningsaktiviteter, innspillingsressurser og solistoppgaver vil de presenteres for publikum, som rollemodeller for andre talenter, for konsertarrangører og musikklivet for øvrig. 

Foto: Lasse Berre og Egil Hofsli

29. juni 2023

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Voksenåsen Vokalakademi

Voksenåsen vokalakademi er et nordisk talentprogram for klassiske sangere.

Voksenåsen Vokalakademi

(WOYS) - The Wilhelmsen Opera Studio for Young Singers

WOYS er et program for unge sangere, som nylig har fullført sin operautdannelse og som står på terskelen til et profesjonelt liv.

(WOYS) - The Wilhelmsen Opera Studio for Young Singers