Talentintervjuet med Christian Beharie

12.03.2019 / Bli bedre kjent med TekstLab Inkubator-deltakeren!

  • Alder: 24
  • Satsing: TekstLab Inkubator
  • Fra: Sandnes, bosatt i Oslo
  • Kunstfelt: Musikk 

Hvor lenge har du holdt på med musikk?
Jeg har jo sunget helt siden mor meldte meg inn i Sandnes sitt kulturskolekor. Men det var ikke før jeg startet band sammen med noen klassekamerater på videregående at jeg begynte å skrive egne tekster og melodier. Det var først da jeg oppdaget gleden av å skape noe eget, og formidle egne tekster og perspektiver. Dette har vært viktig og spennende for meg helt siden. 

Hva er ønsker du å oppnå? 
Akkurat nå ferdigstiller jeg min debut-EP. Jeg er skikkelig fornøyd og det er en deilig følelse. Det er spennende og skremmende. Jeg ønsker jo å treffe et publikum som liker musikken min, og kunne dra rundt og spille konserter! Frem i tid så ønsker jeg å slippe et album. Å lage et album som kan bety like mye for noen, som mine yndlingsalbum har betydd for meg hadde vært stort. Det beste jeg kan gjøre er å skape noe som føles riktig for meg, så får jeg prøve å finne dem som liker det samme som meg, hehe! Klisjé å si, men ønsker jo å finne et eget utrykk. Veldig inspirert av både pop, r&b og soul. Jeg synes det er spennende å utfordre sjangrene litt. 

Hva liker du med satsingen du er en del av?
Jeg liker hvordan man kan skreddersy programmet etter eget behov. Alle under det samme programmet er veldig forskjellige type kunstnere, og gjennom veiledning og mentoring av relevante kunstnere blir prosjektene våre pusha dit vi ønsker det skal ta veien. 

Er det noe du har vært redd for før, som du har fått overkommet nå? Hvordan gjorde du dette?
Jeg er egentlig veldig privat med det jeg skriver. Terskelen min for å vise uferdige låter og tekster har vært ganske høy. Har både frivillig og litt på tvang turt å vise uferdige tekster og melodier og fått tilbakemeldinger på dette midt i utviklingsprosessen. Innenfor de riktige rammene og av de riktige folkene opplever jeg det som utrolig verdifullt å få veiledning mens veien blir til. 

Hva er din beste kunstopplevelse?
Årets hittil beste konsert må i hvert fall være Matt Corby på Sentrum Scene. Han treffer en nerve hos meg, som endte opp i en times lang gåsehud med frysninger ut i tærne. Får lyst til og dra i studio og skrive et album hver gang jeg hører på han.  

Hvem er ditt kunstneriske forbilde?
Det er vanskelig og velge bare én. Men en av mine favorittartister er Frank Ocean. Jeg beundrer hans meloditeft, hans storytelling og vokalen hans. Ellers er alle tre albumene av Bon Iver på min topp fem liste. Noe jeg liker med disse to artistene er utviklingen deres fra album til album. Hvordan hvert album blir et nytt prosjekt hvor de forsker og utvikler frem et nytt sound. Den dynamikken i å være kunstner syns jeg er spennende. Og modig å skape noe nytt når man allerede har landet og etablert et uttrykk.

Hva legger du i ordet «talent»?
Det er vel litt et definisjonsspørsmål. Talent handler vel om individets potensial innen en aktivitet. Dem som naturlig har et godt utgangspunkt, som kan bli noe utrolig bra hvis man dyrker det. På samme tid er det jo like viktig å jobbe hardt og riktig. Jeg har i hvert fall hørt at hardt arbeid med riktig fokus trumfer noen med talent i det lange løpet. Viktig å ikke ta talenter for gitt i hvert fall, og at man må jobbe hardt. Men det skal også være gøy på veien!

Hva holder du på med nå for tiden?
Nå ferdigstiller jeg min EP. Og skriver masse nye musikk, som jeg håper kan bli et album i løpet av neste år. Ellers spiller jeg i «The Book of Mormon» på Det norske teatret. Den skal spilles frem til sommeren. 

Foto: Tom Erik Caldino Nicolaysen
25. mai 2020

Cloud Exit-talent Torje Spilde er landets nye housemusikk-håp

"Entusiaster av dansemusikk i Norge må prise seg lykkelige, for Third Attempt kan bli en av de store arvtagerne. Han er noe av det beste ut av Norge de siste par årene", skriver Subjekts anmelder.

Cloud Exit-talent Torje Spilde er landets nye housemusikk-håp
22. mai 2020

– A mentoring program is refined because it helps students to advance, says master conductor and mentor Sascha Goetzel

According to the Viennese conductor Sascha Goetzel the best way to help young conducting students is to give them hands-on experience of what it is like to stand in front of an orchestra.

– A mentoring program is refined because it helps students to advance, says master conductor and mentor Sascha Goetzel
22. mai 2020

Opptakt-dirigent Daniel Reith til HarrisonParrott

Torsdag 21. mai fikk Opptakt-vinner Daniel Reith drømmen oppfylt og tilbud om fullverdig artist-management avtale med Jasper Parrott i det verdensledende managementet Harrison Parrot.

Opptakt-dirigent Daniel Reith til HarrisonParrott