Tekstlab-deltaker Christian Beharie aktuell med debutsingel

16.05.2019 / – Musikk har satt dype spor i mitt liv. Mitt ønske er at også min musikk kan bety noe for andre, forteller det unge talentet.

“Hvis Leon Bridges, Michael Kiwanuka og John Legend fikk et barn sammen ville det vært Beharie”, skriver P3’er anmelder om Christian Behares debutsingel “Losing My Mind”, som i begynnelsen av mai ble sluppet på Compro Artists.

Øregangene mine sier meg at det er lurt å følge med på Beharie fremover”, skriver P3’s anmelder videre, og omtaler debuten som en sjelfull R&B-låt med elektroniske elementer og sterk vokal. Andy Collins i Scandinavian Soul har også latt seg begeistre: "Beharie doesn't need to fit in; he already stands out for all the right reasons

Hør låta her!

Under artistnavnet «Beharie» formidler Christian Beharie egenskrevet tekst og musikk med sjelden tilstedeværelse og oppriktighet. Gjennom looping og andre vokaleffekter, synth og piano, fletter han sammen det organiske og elektroniske til et musikalsk uttrykk som forener soul med pop-genren.

Det unge talentet har sunget siden han var liten, og våknet hver morgen til at faren spilte soul og reggae fra hjemlandet Jamaica og drakk kaffe i stua. – Musikk har satt dype spor i mitt liv. Mitt ønske er at også min musikk kan bety noe for andre, sier Beharie i et intervju med Talent Norge.

Siden høsten 2015 har Beharie vært deltaker i TekstLab Unge Stemmer, Scratch, og Inkubator. TekstLab Inkubator er et individuelt tilpasset talentprogram rettet mot utøvere med et kunstnerisk særpreg. Programmet er finansiert og muliggjort av Talent Norge, Sparebankstiftelsen DNB og Bergesenstiftelsen.

I følge Beharie har TekstLab gitt ham nye perspektiver i arbeidet med sine sangtekster. Programmet har også gjort det unge talentet tryggere på å fylle rommet alene som soloartist.

– Det har vært veldig lærerikt og forløsende for meg å åpne opp den kunstneriske prosessen ved å teste ut og løse ting på sparket. Gjennom arbeidet med TekstLab kan jeg ikke lenger gjemme meg bak tekstene, men våger mer som utøver, forteller Beharie i et intervju med Glokale Stemmer.

I disse dager befinner Beharie seg i Berlin for å skrive og produsere materiale til høstens debut-EP. Christian fått tildelt en skrivebolig av NOPA, og TekstLab Inkubator er med og støtter den viktige reisen for Christians kunstneriske arbeid mot EP’en. I løpet av besøket skal han også besøke forskjellige “åpen scene”-arrangementer for å synge og treffe et nytt publikum.

Talent Norge gleder seg til å følge talentet videre!






29. juni 2023

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Voksenåsen Vokalakademi

Voksenåsen vokalakademi er et nordisk talentprogram for klassiske sangere.

Voksenåsen Vokalakademi

(WOYS) - The Wilhelmsen Opera Studio for Young Singers

WOYS er et program for unge sangere, som nylig har fullført sin operautdannelse og som står på terskelen til et profesjonelt liv.

(WOYS) - The Wilhelmsen Opera Studio for Young Singers