TILT Grow med forestilling om ensomhet

16.05.2023 / 14. september har forestillingen «En...som» premiere på Hamar kulturhus, med fire av danserne i TILT Grow. Oppsetningen er en samproduksjon mellom Panta Rei Danseteater og Teater Innlandet.

TILT Grow-danserne Therese Slob, Nora Svenning, Emilie Karlsen og Oliver Sale har i over ni uker jobbet med koreografene Anne Holck Ekenes, Pia Holden og Rachel Erdos for å skape en nær, sår og varm forestilling om det å være ensom.

Hvorfor man skal se en forestilling om ensomhet? Det er kanskje litt spesielt å oppsøke det. Men jeg tror at det å snakke om det, og by på såpass mye ærlighet rundt et så universelt tema, kanskje kan hjelpe noen og skape mer åpenhet rundt ting vi burde snakke mer om, sier danser Emilie Marie Karlsen.

Talentene byr på seg selv både som dansere og med sine historier om det å være ensom. Alle forestillingene på turné samarbeider med det nasjonale TILT-prosjektet og viser koreografier for og med lokale ungdom i forkant av forestillingene. Det blir både alvorlige tema og dansefest i Innlandet i høst når forestillingen legger ut på en lenger turné.

Satsingen TILT Grow går over tre år og tilbyr hvert år 4-10 profesjonelle dansekunstnere en mentorordning, seminarrekke og erfaring innen prosjektledelse for å gjøre dem mer levedyktige i et felt som er i stadig endring. Det skapes også en ny danseforestilling for turné. I 2019 heter forestillingen «En...som» og har premiere 14. september.

Les mer om forestillingen her.

Foto: Lise Skjæraasen