To nye talenter valgt til TekstLab inkubator

09.05.2016 / Amina Sewali er skuespiller, musiker, beatbokser, låtskriver, komponist og sanger. Jeaninne Masika Lukusa er poet, forteller og spoken word-artist. Sammen er de TekstLab Inkubators to nyeste talenter.

– Vi gleder oss til fordypning i Inkubator med to særpregede unge stemmer innen musikk, poesi og spoken word-fortellerform, sier Shanti Brahmachari, leder for TekstLab.
TekstLab Inkubator har denne gangen satset på scenekunstnere som vil kombinerer mange, ulike kunstformer. Fra før er samtidsdanserne Christine Vik Bratvold og Mariko Miyata Jancey Inkubator-deltagere.

To nye talenter valgt til TekstLab Inkubator
TekstLab Inkubator er en arena for unge og etablerte scenekunstnere, hvor de får fordype seg i utvikling av scenetekst over lengre tid. Dette skal være et frirom hvor unge kunstnere kan eksperimentere og utforske nye ideer, historier og kunstneriske uttrykk.
– Jeg gleder meg veldig til å prøve ut nye ideer. Dette gir meg mulighet til å utvikle poesien jeg skriver inn mot andre kunstuttrykk. Jeg får stor kunstnerisk frihet og muligheter til å fullbyrde tekstene mine i en scenisk helhet, sa Jeaninne Masika Lukusa til Vårt Land da de intervjuet henne om TekstLab Inkubator tidligere.

I TekstLab Inkubator jobber hver deltaker tett sammen med en fast mentor. Kunstutviklingen skjer gjennom prosessarbeid tilpasset hver enkelt deltaker; fra idé til tekst og frem til scenisk uttrykk.

– Min poesi er ikke ferdig utviklet før den får en scenisk form. Det er veldig givende å jobbe sammen med erfarne kunstnere som kan gjøre meg enda bedre i stand til å foredle ideene og tekstene mine, sier Lukusa til Vårt Land.

TekstLab Inkubator støttes av Bergesenstiftelsen og Talent Norge.

Les mer om TekstLab på deres hjemmeside.

Om talentene
Amina Sewali (26 år) er en ung kunstner, kanskje best kjent som Solveig i Peer Gynt på Nationaltheatret. Hun er også musiker, beatbokser, låtskriver, komponist, og sanger. Hun har lagd egne produksjoner, utgitt plater, samt vært med i film og i TV-programmer. I Inkubator utforsker hun eventyret som fortellerform i “Jenta som ville bli konge”. Dette er et originalt multimedia musikal-eventyr med nykomponert musikk, animasjon og tekst.

Jeaninne Masika Lukusa (20 år) er poet, forteller og spoken word-artist. Hun er tidligere Norgesmester i slampoesi, og er en tydelig stemme for både spoken word og slampoesi i Oslo og Norge. Hun har på kort tid laget flere sterke tekster som er vist på scener både i Oslo, Trondheim, Bergen og Tromsø.I Inkubator utforsker hun hvordan poesi og spoken word-formen kan utvikles til bredere og tverrfaglig performansuttrykk i en ny scenetekst om ensomhet og sorg kalt ” Malu Mimpa”.