Tverrfaglighet og poesi rammet inn Talent Norges fagsamling om kunstnerisk stemme

28.03.2023 / Teatersjef Morten Joachim Henriksen styrte med stødig hånd en spekket fagsamling om Kunstnerisk Stemme på Operahuset i Oslo tirsdag 28. mars - som fra start til slutt var svøpt i sterk og rørende vakker poesi fra Jeaninne Masika Harryson

Rundt hundre personer inntok formidlingssalen på Operaen i Oslo da Talent Norge og Den Norske Opera og Ballett, med støtte fra Norsk Tipping og Sparebankstiftelsen DNB, inviterte til tverrfaglig samling om temaet Kunstnerisk Stemme tirsdag 28. mars.

Jeaninne og Morten Joachim delte scenen med sterke navn som Heiki Riipinen, Marit Moum Aune, Ingrid Lorentzen, Tonje Sagstuen og Jonis Josef, som alle bød på erfaringer, råd og refleksjoner til en nærmest fullsatt sal, og ble møtt med både engasjerte spørsmål og stor applaus fra publikum. Samlingen ble avsluttet med at publikum ble tatt med for å overvære deler av en øving hos Nasjonalballetten UNG.

Samlingen er én av Talent Norges fire faste årlige fagsamlinger, hvor hensikten er å fremme tverrfaglig kompetanseutveksling og samtaler om sentrale tema, med mål om å gi talenter innspill og verktøy for å kunne øke muligheten for lykkes i målet om en profesjonell karriere innen kunsten.

Det var på forhånd påmeldt talenter, mentorer og ledere fra flere enn 20 av de tilknyttede talentprogrammene som inngår i Talent Norges nettverk.