Ung Filharmoni og Oslo-Filharmonien slår seg sammen i oktober

23.09.2016 / 1. – 6. oktober har de unge orkestertalentene i Ung Filharmoni prosjektuke med Oslo-Filharmonien. Uka avsluttes med en storslått konsert i Oslo konserthus, hvor både Prokofjev, Dvoráks og et nyskrevet verk av Michael Grolid står på programmet.

– Vi gleder oss veldig til å samle de 76 talentene i Ung Filharmoni igjen til en intens, morsom og lærerik uke i Oslo, sier prosjektkoordinator for Crescendo, Katrine Neerland.

I løpet av prosjektuken skal talentene få et komplett faglig og sosialt opplegg. Dette inkluderer foredrag med fiolinist og 1. konsertmester for Oslo Filharmoniske Orkester, Elise Båtnes, og mesterklasser med både cellist Truls Mørk og trompetist Tine Thing Helseth.

Avslutter med spektakulær konsery
6. oktober avsluttes prosjektuka med konsert i Oslo Konserthus. Da skal morgendagens orkestermusikere spiller Prokofjevs femte symfoni sammen med Oslo-Filharmonien, og stjernecellist Truls Mørk er solist når Oslo-Filharmonien spiller Dvoráks cellokonsert. Konserten åpner dessuten med et bestillingsverk av den norske komponisten og Crescendo-talentet Michael Grolid (f. 1997).

-Dette blir en storslått opplevelse som både publikum og utøvere kan glede seg til, sier konsertmester i Oslo-Filharmonien, Elise Båtnes.

Konserten er allerede nesten utsolgt, men det er fremdeles mulig å skaffe seg billetter her. Fremførelsen blir også filmet av den internasjonale kulturkanalen Mezzo.

Les mer om Ung Filharmoni her.