Utvidet samarbeid om talentutvikling i Nord-Norge

22.12.2022 / Etter seks års samarbeid om talentutvikling i Nord-Norge øker SpareBank 1 Nord-Norge Samfunnsløftet og Talent Norge satsingen på talenter i regionen. Nå får enda flere artister og kunstnere muligheten til å utvikle sitt talent.

- For bankens talentsatsning har samarbeidet med Talent Norge vært essensielt for å få faglig tyngde i egen satsning, og habilitet i møte med talentmiljøene. Sammen viser vi at vi har ressursene, viljen, kunnskapen og nettverket som skal til for å løfte neste generasjons profesjonelle kunstnere i Nord-Norge. Vi er stolt over å ha utviklet denne samarbeidsmodellen med Talent Norge, sier konsernsjef i SpareBank 1 Nord-Norge, Liv B. Ulriksen.

Talent Norge og SpareBank 1 Nord-Norge har samarbeidet om talentutvikling i nord siden 2016. I 2019 forsterket SpareBank 1 Nord-Norge samarbeidet gjennom Samfunnsløftet og Talent Norge økte sin bevilling tilsvarende. Nå satses det videre med forankring i en ny treårsavtale.

En foregangsregion

- For Talent Norge er Nord-Norge en foregangsregion. Hvis vi skal lykkes med å bidra til et rikt kulturliv i Norge må vi engasjere hele landet. Vi må sikre at de aller beste kunst- og kulturtalentene får tilgang til gode talentprogram i nord. Det bidrar til at lokalmiljøene fortsetter å være attraktive og inspirerende for lokale så vel som nasjonale og internasjonale kunstnere, sier daglig leder i Talent Norge, Maria Mediaas Jørstad.

SpareBank 1 Nord-Norges bidrag til samarbeidet skjer gjennom bankens samfunnsutbytte, bedre kjent som Samfunnsløftet. Dette er midler som går til prosjekter og tiltak som løfter nettverk, kompetanse og næringsutvikling i landsdelen.

- Å satse på talentene i nord er selvsagt fra oss, det var en direkte bestilling fra folk i nord da vi i 2018 spurte hva samfunnsutbyttet burde gå til. Samarbeidet med Talent Norge og viktige kulturaktører her i nord bidrar til å løfte fram talenter fra kulturbransjen. Vi er trygge på at deltakerne vil bidra til å skape kulturopplevelser fremover, og det er viktig for å utvikle attraktive lokalsamfunn. Som landsdelbank er det naturlig for oss å bidra til dette, sier Liv B. Ulriksen.