Velfortjent skryt til 1B1

21.01.2016 / I et intervju med det prestisjetunge amerikanske magasinet Vanity Fair får orkesteret 1B1 skryt av den anerkjente komponisten Paola Prestini. Hun setter orkesteret på sin topp sju-liste over kommende stjerner å følge med på.

– 1B1 er et orkester som endrer måten tradisjonell orkestermusikk undervises, fremføres og presenteres på, sier Prestini til Vanity Fair.

Prestini er en anerkjent komponist, multimediaartist, entrepenør og kunstnerisk leder for den nyopprettede scenen National Sawdust i New York. Hun var selv tilstede da iB1 holdt konsert der i november.

– Paola Prestini og hennes team har tydeligvis lykkes meget godt med å skape en viktig arena for musikk i New York, på National Sawdust i Williamsburg, New York. Å være så tett knyttet til dette miljøet gjennom å være «ensemble in residence», utvikle prosjekter sammen, gjøre konserter, innspillinger og turnere med prosjektene er fantastisk, sier orkesterets kunstnerisk leder Jan Bjøranger og daglig leder Erling Johansen.

At Prestini har løftet 1B1 frem som et orkester å følge med på, synes de er svært hyggelig.

– Dette er virkelig en anerkjennelse for oss, og vi gleder oss til å fortsette å skape og formidle god musikk i tiden som kommer, avslutter de.