Velger intensiv ballettrening fremfor sommerferie

11.03.2019 / Som ballettalent på høyt nivå kan man ikke ha for mye ferie. I forkant av Valdres sommerballett er det lagt inn tre intensive uker, med ballettrening hele seks ganger i uken.

Den Norske Ballettskole & Akademi arrangerer i tillegg til Valdres sommerballett, en egen sommertrening. Treningen for talentene tatt opp i Valdres sommerballett er nå lagt til juni, i tre uker før Valdres sommerballett.

Russiske ballettspesialister fra Bolshoi-filialen i Brasil underviser, koreograferer og gir av sin unike kunnskap. Det blir trening hele seks ganger i uken for topptalentene innen ballett, forteller daglig leder ved Den Norske Ballettskole & Akademi, Irene Aarset Jansson.

Talenter fra Bodø, som har fått innpass på årets Valdres sommerballett, har nå brukt hele vinterferien sin på å besøke DNBS&A, trene med andre talenter og møte pedagogene. Dette har både vært for å bli kjent før Valdres sommerballett, og å kjenne på kroppen hva treningen med den russiske Vaganova-metodikken som benyttes innebærer.

Valdres sommerballett avholdes 22. til 30 juni, og sommertreningen i forkant foregår mellom 3. og 20. juni i Oslo. Fristen for registrering er 1 april. Les mer her.

Miniturné på sykehus
Ballettalentene danset 9. mars på Ullevål sykehus og Rikshospitalet.

Dette gjør vi for å glede barn og unge som virkelig fortjener det, sier Aarset Jansson.

Talentene viste frem klassiske variasjoner, neo-klassiske koreografier, moderne kreasjoner, og improvisasjon med ord og bevegelse. Visningen ble også støttet Prinsesse Märtha Louises fond.

Les mer om talentsatsingen her.

Foto: Stian Schioldborg

Wilhelmsen-akademiet / Nasjonalballetten

Wilhelmsen-akademiet er Nasjonalballettens satsing på unge ballettalenter, og den første talentsatsingen av sitt slag i Norge.

Wilhelmsen-akademiet / Nasjonalballetten
17. september 2022

Live Skullerud - Dansekunstner

"Det har vært spennende å få et innblikk i hva som rører seg i andre deler av kultur- og idrettsfeltet. Det gir meg følelsen av at jeg enklere kan løfte blikket ut av min egen boble i dansefeltet."

Live Skullerud - Dansekunstner
03. august 2022

Marianne Haugli - Danser

"Det føles veldig givende og stas å være en del av et community, som virkelig er der for oss. Spesielt i disse sårbare tider som vi dansekunstnere står i."

Marianne Haugli - Danser