Vellykket Papillon-samling under Valdres sommersymfoni

21.09.2017 / I sommer samlet Valdres Sommersymfoni over 300 barn og ungdom til konserter, kurs, inspirasjon og glede i naturskjønne Valdres. Ti av disse var elever i Papillon, den første satsingen i pilotprosjektet Talent Norge Junior.

Valdres Sommersymfonien er Nord-Europas største møteplass for barn og ungdom innen klassisk musikktradisjon. Gjennom konserter og kurs får unge talenter møte musikken på en nær og engasjerende måte. Papillon er en ordning som skal fange opp noen av de største talentene i alderen 16 – 21 år, og gi dem individuell oppfølging av anerkjente pedagoger og etablerte artister.

Årets Papillon-utøvere fikk undervisning av fantastiske musikere og pedagoger, delta i kammermusikk og Beethoven-orkesteret med dirigent Henning Kraggerud. De fikk også opptre på flere kurs- og festivalkonserter, blant annet gjennom en egen konsertserie kalt De unges fortelling.

-Alt i alt ble Valdres sommersymfoni 2017 en fest med utrolig mange fantastiske opplevelser og gode minner. Årets tema var Fortellinger og jeg tror alle – utøvere, talenter og besøkende – bærer med seg gode fortellinger om både musikk og mennesker etter denne festivalen, sier daglig leder Mona Kleven.

Festivalen varte fra 23. juni til 3. juli og samlet rundt 7500 publikummere. Nå ser Valdres Sommersymfoni frem mot 25års-jubileum i 2018.

Talent Norge Junior er et pilotprogram i Talent Norge som skal bestå av et knippe enkeltsatsinger på juniornivå ulike steder i landet. Formålet er å legge grunnlaget for en helthetlig, langsiktig og strategisk satsing på utvikling av unge talenter i kulturlivet.

På bildet: Daniel Thorell på cello under Papillon-samling, Valdres Sommersymfoni
Foto: Tom Henning Bratlie