Vellykket start for Nasjonalballetten UNG

21.01.2016 / Etter et drøyt halvår har Nasjonalballettens satsing på unge dansere gitt resultater, og hele fire dansere fra UNG-satstingen er tatt inn i Nasjonalballetten for neste sesong. I tillegg søkte 255 om å få komme på audition for 2016.

– Det er veldig gøy å se at satsingen virkelig fungerer og at vi allerede nå har fått så gode resultater, sier ballettsjef Ingrid Lorentzen.

Nasjonalballetten UNG ble etablert i juni 2015, med mål om å utvikle morgendagens dansere. Satstingen består av ti talenter mellom 17 og 23 år. Allerede nå har nasjonalballetten UNG blitt et attraktivt kompani, og for 2016-kullet søkte 255 om å få komme på audition. 75 av disse ble invitert, og 51 takket ja og stilte til audition.

Til glede for både talenter og Nasjonalballetten

Gjennom Nasjonalballetten UNG blir noen av de beste unge danserne i Norge og verden samlet under samme tak. Dette er positivt for både danserne og Nasjonalballetten.

– Med UNG-satsingen ivaretar vi ikke bare Nasjonalballetten; vi er også med på å utvikle ballettens særskilte stil og repertoar, understreker ballettsjef Lorentzen.

Hun får støtte av Kaloyan Boyadjiev, leder for Nasjonalballetten UNG, som trekker frem gnisten i det unge kompaniet.

– Det er et kompani med ung friskhet, danserne er motiverte og positive, og det er mye sjel og nærhet, sier han.

Danserne selv ser det å få være med i Nasjonalballetten UNG som en stor opplevelse.

– Jeg elsker å danse, det gir meg så utrolig mye tilbake, både fysisk og psykisk. Å få være en del av Nasjonalballetten UNG har vært et høydepunkt i karrieren så langt, forteller Anette Antal, en av danserne i Nasjonalballetten UNG

Nasjonalballetten UNG er et samarbeid mellom Talent Norge, Sparebankstiftelsen DNB og Skipsreder Tom Wilhelmsens stiftelse. I tillegg bistår Statkraft med turnemidler.