Vi søker talenter til ArtEx med søknadsfrist 1. desember

24.11.2016 / Er du eller kjenner du en utøvende kunstner som befinner seg mellom jobb og utdanning? Da kan det være akkurat han eller henne vi er på utkikk etter til talentutviklingsprogrammet ArtEx.

Sammen med Norges musikkhøgskole, Kunsthøgskolen i Oslo og Den Norske Filmskolen har vi opprettet Programme of Excellence in Performing Arts and Film, forkortet ArtEx. Dette er et toårig talentutviklingsprogram for kunstnere som har vist et stort talent innenfor sitt fagfelt, og hvert år tar vi opp fem deltagere.

Faginnholdet er tredelt og består av nettverkssamlinger på tvers av sjanger, mentoring og coaching/veiledning. Gjennom disse aktivitetene skal deltagerne få bygge nettverk nasjonalt og internasjonalt, og bli bedre forberedt på en karriere som utøvende kunstner. Målet er ikke først og fremst å utvikle deltagernes kunstneriske ferdigheter, men å øke kompetansen og kunnskapen om andre type forhold som er avgjørende for å lykkes.

Det er høyskolene som står for den faglige kompetansen, ressursbruk og deltakelse i programmet. Dette skjer i samarbeid med andre aktører fra høyere utdanning, internasjonal teater-, dans-, film- og musikkbransje, samt Talent Norge. Deltageren vil få veiledning og oppfølging på høyt faglige nivå.

Vi er ute etter både nasjonale og internasjonale talenter, uavhengig av hvor de har tatt sin utdanning. Det som er viktig er at ArtEx skal fungere som en bro mellom utdanning og jobb. Derfor skal den som søker ArtEx normalt ha fullført høyeste utdanning og begynt på sin profesjonelle karriere. Det er verdt å merke seg at programmet er deltid og ulønnet. På denne måten er det mulig å kombinere deltagelse i programmet med arbeid.

ArtEx er et privat og offentlig samarbeid mellom Sparebankstiftelsen DNB og Talent Norge, og er utviklet sammen med Kunsthøgskolen i Oslo, Norges musikkhøgskole og Den norske filmskolen. Programmet har derfor en godt sikret økonomi.

Hvis du vet om noen som bør søke seg til ArtEx setter vi stor pris på om du sier fra til han eller henne snarest; det er et år til neste gang vi tar opp kandidater. Søknadsfristen er 1. desember.

Les mer om ArtEx på www.artex.no.
Gå direkte til registrering her www.artex.no/signup.