Filmtalent Innlandet

Fabelaktivs talentprogram skal bidra til å dyrke frem og utvikle talenter innen film- og TV-produksjon ved å samle en manusforfatter, en regissør, en produksjonsdesigner og en produsent i et arbeidsfellesskap.

Arbeidsfellesskapet skal jobbe med to til fire ideer gjennom alle prosjektets faser, og vil etter endt program ha prosjekter som er klare for innsalg, finansiering og produksjon. Hovedfokus i utviklingsarbeidet skal være innhold for barn og ungdom.

En av målsettingene i talentprogrammet er at deltakerne skal bli skolert inn i en verden der målgruppetenkning står helt sentralt og med store muligheter på den internasjonale arenaen. Talentene skal bringe fram ideer kollektivt og hver for seg, godt fulgt av hver sin faglige mentor.

Gjennom programmet vil filmtalentene smugkikke inn i work-in-progress prosjekter, se pitcher på festivaler og komme på innsiden av markedet og bransjen de møter og er en del av, nasjonalt og internasjonalt.

Siden etablering i 1985, har Fabelaktiv utviklet og produsert innhold til norske og internasjonale TV-kanaler og distributører, og er en av få produksjonsselskaper utenfor Oslo som leverer innhold og produksjoner i mange sjangre og for mange målgrupper. I 2013 hentet Fabelaktiv, som første norske TV-produsent, hjem en EMMY—for produksjonen «Energikampen».

På bildet: Talentene i Filmtalent Innlandet er Martha Antoinette Solli, Oddmund Rabben, Johan Granerud og Lillian Løvseth. Foto: Frederik Garshol

Private bidragsytere

  • Sparebankstiftelsen Hedmark

For mer informasjon, kontakt Hanne Sundby.

 

Info
Sjanger Film og spill
Område Innlandet
Vedtatt 2020
Periode 2020-2024
Finansiering
Talent Norges tildeling 3,7 millioner NOK
Private bidragsytere 3,7 millioner NOK
Total støtte 7,4 millioner NOK
11. august 2022

Johan Ashenafi Granerud - Videoprodusent

"Tilgangen til Talent Norge sitt nettverk har senket terskelen for å knytte kontakter på tvers av ulike felt."

Johan Ashenafi Granerud - Videoprodusent
11. august 2022

Martha Antonette Solli - Filmskaper

"Talent Norge har gitt meg troen på meg selv som kreatør, og troen på at min stemme og måte å formidle historier på er verdt å videreutvikle."

Martha Antonette Solli - Filmskaper
10. februar 2022

Talent Norge gratulerer Filmskapere med Oscar-nominasjoner

«Verdens verste menneske» er nominert til Oscar for beste internasjonale film og beste originalmanus.

Talent Norge gratulerer Filmskapere med Oscar-nominasjoner