FRIKAR X

Talentprogrammet FRIKAR X skal følge opp nyutdannede, norske bevegelseskunstnere på toppnivå.

Dansekompaniet FRIKAR er Norges ledende, profesjonelle kompani i krysningspunktet mellom moderne og tradisjonell, norsk dans og har høstet stor anerkjennelse nasjonalt og internasjonalt.

I dag er det ytterst sjelden at et nyutdannet talent klarer å konkurrere seg direkte inn i FRIKAR. Samtidig øker etterspørselen etter sterke, kunstneriske identiteter i møtet mellom samtidskunsten og lokale tradisjoner både i Norge og internasjonalt. Innovativt entreprenørskap blant unge er også etterlyst vare.

Etablering av FRIKAR X skal bidra til å sikre rekruttering og utviklingsmuligheter for unge talenter innen fri bevegelseskunst. Satsingen bygger videre på den solide plattformen som er skapt av FRIKAR, ikke minst gjennom det regionale kompetansesenteret Fjelldansen og talentprogrammet FRIKAR jr, som hadde en viktig rolle under åpningen av Ungdoms-OL i 2016, samt Toppidrett FRIKAR ved Valdres videregåande skule.

Talentprogrammet ble etablert i samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB og Eckbos legat i 2016 og vedtatt utvidet i 2018 i samarbeid med Norsk Tipping.

Bilde fra FRIKAR i Fossen: Draumefangaren
Foto: Antero Hein

Private bidragsytere
• Sparebankstiftelsen DNB
• Eckbos legat
• Norsk Tipping
• Fritt Ord

For mer informasjon, kontakt Halgrim Hansegård.

Info
Sjanger Dans
Område Valdres
Vedtatt 2016, utvidet fra 2018
Periode 2017–2020
Finansiering
Talent Norges tildeling 3,25 million NOK
Private bidragsytere 4,35 million NOK
Total støtte 7,5 million NOK

Nasjonalballetten UNG

Nasjonalballetten UNG er talentsatsingen til Nasjonalballetten ved Den Norske Opera & Ballett (DNOB), og skal bidra til utvikling og rekruttering av unge dansere på elitenivå.

Nasjonalballetten UNG

AMP - Aspirant Mentor Program

Talentene i AMP tilbys et unikt mentorprogram med teknisk, koreografisk og scenisk talentutvikling på særdeles høyt nivå i regi av Nagelhus Schia Productions.

AMP - Aspirant Mentor Program

Riddu Sessions

Programmet Riddu Sessions skal bidra til kunstnerisk vekst for talenter som utpekes som Årets unge kunstner under Riddu Riđđu-festivalen.

Riddu Sessions