KUPP – Norsk Komponistforening og Music Norway

KUPP er et utviklingsprogram for lovende unge komponister knyttet til seks orkestre fra hele landet.

Norge har en lang og sterk tradisjon for komposisjon, og norske komponister blir spilt av orkestre og ensembler over hele verden. For å videreføre denne musikkarven trenger dagens lovende komponister et internasjonalt nettverk for å få ut musikken sin. Dette er et krevende og vanskelig marked å navigere i, og bransjeutvikling og nettverksbygging er derfor en stor del av KUPP.

Deltakerne i KUPP vil følges opp av en mentor gjennom hele programmet og vil bli tatt med til de viktigste arenaene for klassisk musikk i inn- og utland. Hver deltaker får i oppdrag å komponere et bestillingsverk til et av de seks symfoniorkestrene knyttet til programmet. Verkene vil bli fremført innen to år fra prosjektets lansering i oktober 2017.

Satsingen er et ledd i markeringen av Norsk Komponistforenings 100-årsjubileum i 2018 og er et samarbeid mellom Norsk Komponistforening og Music Norway, Ultima Oslo Contemporary Music Festival og nyMusikk.

Orkestrene som deltar i KUPP er Arktisk FilharmoniTrondheimsolistene, Bergen Filharmoniske Orkester, Stavanger symfoniorkester, KORK og Oslo-Filharmonien. 

På bildet: Bak: Kristiane Norvoll (SSO), Marius Neset, Rolf Lennart Stensø (KORK), Øyvind Mæland, Tyler Futrell. Foran: Alex Taylor (OFO), Catharina Roos Bilsbak (NOSO), Kristine Tjøgersen, Therese Birkelund Ulvo og Mette Henriette Martedatter Rølvåg. Foto: Lars Igesund/NKF.

Private bidragsytere
• Sparebankstiftelsen DNB
• TONO

For mer informasjon, kontakt Kathrine Synnes Finskog.

 

Info
Sjanger Musikk
Område Nasjonal
Vedtatt 2016
Periode 2017–2019
Finansiering
Talent Norges tildeling 500 000 NOK
Private bidragsytere 700 000 NOK
Total støtte 1,2 millioner NOK
16. mars 2020

Kollega med Båtnes

Tre toppmusikere fra Oslo-Filharmonien har fulgt Trondheims strykertalenter tett det siste året. Gjennom fem Mestermøter har de unge utøverne blitt inspirert til å løfte seg litt til.

Kollega med Båtnes

Keychange

Keychange er en europeisk satsing som tar sikte på å øke mangfoldet på den globale musikkscenen.

Keychange

Nordic Songs

Formålet med «Nordic Songs 2020» er å vise musikkindustrien at kvinnelige produsenter kan lage musikk i verdensklasse.

Nordic Songs