KUPP – Norsk Komponistforening og Music Norway

KUPP er et utviklingsprogram for lovende unge komponister knyttet til seks orkestre fra hele landet.

Norge har en lang og sterk tradisjon for komposisjon, og norske komponister blir spilt av orkestre og ensembler over hele verden. For å videreføre denne musikkarven trenger dagens lovende komponister et internasjonalt nettverk for å få ut musikken sin. Dette er et krevende og vanskelig marked å navigere i, og bransjeutvikling og nettverksbygging er derfor en stor del av KUPP.

Deltakerne i KUPP vil følges opp av en mentor gjennom hele programmet og vil bli tatt med til de viktigste arenaene for klassisk musikk i inn- og utland. Hver deltaker får i oppdrag å komponere et bestillingsverk til et av de seks symfoniorkestrene knyttet til programmet. Verkene vil bli fremført innen to år fra prosjektets lansering i oktober 2017.

Satsingen er et ledd i markeringen av Norsk Komponistforenings 100-årsjubileum i 2018 og er et samarbeid mellom Norsk Komponistforening og Music Norway, Ultima Oslo Contemporary Music Festival og nyMusikk.

Orkestrene som deltar i KUPP er Arktisk FilharmoniTrondheimsolistene, Bergen Filharmoniske Orkester, Stavanger symfoniorkester, KORK og Oslo-Filharmonien. 

Private bidragsytere
• Sparebankstiftelsen DNB
• TONO

For mer informasjon, kontakt Kathrine Synnes Finskog.

Foto: Anton Ligaarden

Info
Sjanger Musikk
Område Nasjonal
Vedtatt 2016
Periode 2017–2019
Finansiering
Talent Norges tildeling 500 000 NOK
Private bidragsytere 700 000 NOK
Total støtte 1,2 millioner NOK
15. oktober 2019

Med formidlingsglede i fokus

Strykerne ved det regionale talentutviklingsprogrammet Unge talenter Bjergsted (UtB) fikk oppleve en helg fylt med energi, humor og formidlingsglede med fiolinist, Atle Sponberg og kontrabassist.

Med formidlingsglede i fokus
19. september 2019

Hvor mye må en jazzmusiker øve på instrumentet sitt for å bli god i improvisasjon?

Å være trygg i møte med det uventede, er en av de største suksessfaktorene for jazzmusikere, mener pianist og komponist Erik Berg.

Hvor mye må en jazzmusiker øve på instrumentet sitt for å bli god i improvisasjon?
30. september 2019

Ukens spotify-liste: Frokost

Hver fredag deler vi en spotifyliste med musikk - håndplukket av nøkkelpersoner i våre satsinger.

Ukens spotify-liste: Frokost