Illmiss - Festspillene i Nord-Norge

Johan Lindvall, vinner av JazZtipend 2019 er med på piano når selveste Mette Henriette kommer til Harstad kino med band og verdenspremiere på en ny forestilling.

Mette Henriette er kjent for musikk som både er komponert og improvisert i skjæringspunktet mellom jazz, klassisk og samtidsmusikk, og vil i denne forestillingen skape et unikt uttrykk der også lysdesign, scenografi og bevegelse bidrar til å skape det vi tror blir en ekstraordinær forestilling. 

Ilmmis er et verk som kontinuerlig forandrer seg i møte med nye scenerom og ulike kunstneres håndverk. Det er en refleksjon av Mette Henriettes nære forhold til samisk filosofi. Denne forestillingen er den første i en rekke forestillinger, og hver fremføring av Ilmmis vil være unik.

Mette Henriette er en norsk-samisk saksofonist og komponist signert til ECM Records. I tillegg til å turnere internasjonalt med hennes ensemble har hun komponert på bestilling til Oslo-Filharmonien og Cikada, samt gjort en solo performance under documenta14. Hun har en imponerende liste over verdenskjente kunstnere hun har samarbeidet med. Ut over vår islandske festivalkunstner Valgeir Sigurdsson, har hun samarbeidet med bl.a. Nicolas Jaar, Jo Strømgren og den legendariske performancekunstneren Marina Abramovic.

Dette er et bestillingsverk produsert i samarbeid mellom Manchester International Festival, Ultima, Festspillene i Nord-Norge, Silencio og Munchmuseet. 

Støttet av Sametinget og Kulturrådet.

Takk til produksjonens rådgivere og samtalepartnere Inga Ravna Eira, Britt Kramvig and Rita Elin Eira Jørgensen

Medvirkende:

Mette Henriette
Komponist, saksofon
Judith Hamann
Cello
Johan Lindvall
Piano
Carlos Soto
Dramaturg
Martin Myrvold
Lysdesign
Carl Nilssen Love
Scenografi
Bernt Isak Wærstad
Lyddesign
Ingar Hunskaar
Lydtekniker
TBC
Stylist
Se hele programmet for Festspillene i Nord-Norge her.
Les mer om satsningen Sparebank 1 SMN JazZtipendiat Trondheim Jazzorkester her.
19. september 2022

Marita Isobel Solberg

"Jeg blir veldig inspirert av åpne mennesker som deler og samarbeider uten frykt, de som lytter."

Marita Isobel Solberg

Spire

Utgangspunktet for Spire er et ønske om å tilby et talentprogram som har et bredere fokus enn ren instrumentopplæring og som tilrettelegger for egenutvikling på flere områder.

Spire

Unge Talenter Nord

Unge talenter Nord (UtN) er et regionalt talentutviklingsprogram for spesielt interesserte og talentfulle unge elever i musikk fra Nord-Norge i alderen 12 –19 år.

Unge Talenter Nord