Konsert med Lilja i Grieghallen

LILJA inviterer til jazzkonsert i advent i Grieghallen. Bandet slapp i fjor sitt svært kritikerroste debutalbum «Marble». Albumet fikk terningkast 6 i Dagsavisen, var på kritikernes liste over 2020s beste utgivelser, ble nominert til årets utgivelse i Subjekt, og omtalt som årets mest ukyniske plate i Vårt land

LILJA inviterer til jazzkonsert i advent i Grieghallen. Bandet slapp i fjor sitt svært kritikerroste debutalbum «Marble». Albumet fikk terningkast 6 i Dagsavisen, var på kritikernes liste over 2020s beste utgivelser, ble nominert til årets utgivelse i Subjekt, og omtalt som årets mest ukyniske plate i Vårt land.

LILJA er bandet til tidligere ArtEx-deltaker Oddrun Lilja. Hun brukte tre år på å utvikle musikken til Marble, og den er inspirert av ti reiser hvor hun har spilt sammen med en rekke forskjellige musikere over hele verden. Hver av reisene er en historie i seg selv, og hun har blant annet spilt med ragamusikere i India, gnawamusikere i Marokko, sirkusartister i Etiopia og palestinere i en flyktningeleir i Libanon.

– Det startet som et samarbeid i New York med en musiker jeg møtte på et artist-residens i Danmark som 19-åring. Vi fikk god kontakt, og han foreslo at vi skulle spille inn et album. Jeg trodde han bare kødda, at det bare var sånn New York-snakk, men han mente alvor, og begynte å sende musikkfiler mellom landene. På den tiden hadde jeg ikke så veldig fett hjemmestudio, så da han foreslo at jeg kunne ta turen til New York for å spille live, så gjorde jeg det. Jeg dro alene og spilte med folk som har spilt med alle de store. Det var stort. Samme fremgangsmåte ligger til grunn for de andre reisene. Tilfeldigheter har ført til spennende musikalske møter, som igjen har ledet til nye prosjekter har Oddrun tidligere fortalt i et intervju med Talent Norge

 

Med sitt enestående band tar LILJA med publikum hjem til verden i Grieghallen den 16. januar. På scenen denne kvelden finner du:

Oddrun Lilja: gitar og vokal

Jo Skaansar: bass og vokal

Bafana Nhlapo: perkusjon og vokal

Beady Belle: vokal

Erik Nylander: slagverk

Du kan lese mer på Grieghallens sider

 

Om ArtEx

- ArtEx er et program som skal ivareta talentene på tvers av sjanger og fokusere på å utvikle karriere og kunstnerisk integritet.

- ArtEx er etablert av Talent Norge og Sparebankstiftelsen DNB, og programmet er sammen med Dirigentløftet grunnmuren i Talent Norges modell for helhetlig talentutvikling.

- Det individuelt tilpassede programmet i ArtEx gir tilgang til unike nasjonale og internasjonale arenaer, personlig coaching, et mentorprogram samt tilgang til hele Talent Norges nettverk.

- En viktig del i ArtEx er deling av erfaringer mellom mentorer og deltakere. Denne systematiske kompetansebyggingen skjer i samspill med hele Talent Norges virksomhet.

- I tillegg deltar talentene på på fagsamlinger med verdenskjente kunstnere og eksperter på egenutvikling, prestasjon og hvordan du best kan lykkes som kunstner. Fagsamlingene i ArtEx er både for ArtEx-deltakere og øvrige deltakere i Talent Norges satsinger.

 

Hilmartalentet

Talent Norge inn i Talentprogram for unge folkemusikere.

Hilmartalentet
18. oktober 2022

Koordinering av juniorprogrammene på det klassiske feltet

Talent Norge har gitt Senter for talentutvikling Barratt Due oppdraget med koordineringen av juniorprogrammene på det klassiske feltet.

Koordinering av juniorprogrammene på det klassiske feltet
20. september 2022

Sebastian Vobes - Låtskriver

"Du kommer langt ved å bare være grei og ålreit, skriv og produser så ofte du kan, men gjør det med andre også! To/tre hoder er bedre enn ett."

Sebastian Vobes - Låtskriver