NSP 2: Realness

Streaming av "Realness" av Daniel Proietto, med dansere fra NSP 2 og NSP.

For første gang strømmer Nagelhus Schia Productions en hel forestilling. I samarbeid med filmselskapet M12 brukes avansert kamerautstyr i stor stil for å skape et levende og kunstnerisk interessant møte mellom scene og film.

Realness er en sarkastisk parodi av den internasjonalt anerkjente koreografen Daniel Proietto, som leker med konseptet for reality-TV og tvinger oss til å konfrontere våre egne fordommer og moralske forfall.  

Realness er en mørk komedie som konfronterer publikum med svært viktige tema som rasisme, mobbing, overgrep, maktmisbruk og manipulasjon. Proietto ønsker med dette å øke bevisstheten rundt disse relevante emnene og deres plass i underholdningsindustrien i dag. 

Sammen med Guro Nagelhus Schia spiller Daniel Proietto selv mot danserne i Realness. De portretterer henholdsvis The Producer og Camp Maestro, to manipulerende personer som ikke legger noe imellom for å øke seertallet til TV-showet sitt. De viser hvor kynisk denne bransjen kan være.

Stykket bruker elementer fra dans, drama, komedie og film. The dyktige danserne fra NSP 2 spiller på et bredt register av bevegelseskvalitet, uttrykk, følelser og personligheter i sin fremstilling av 7 fargerike deltakere, også kalt The Wannabes. Vi får i tillegg se flere profilerte scenekunstnere som Niklas Gundersen, Silya Nymoen, Mimi Divine, Vebjørn Sundby og Alan Lucien Øyen i gjesteroller. 


Realness inneholder språkbruk som kan oppfattes som krenkende av enkelte. Mindreårige bør se stykket sammen med en voksen.


Realness strømmes 5. og 6. mars 2021 20:00.

  • Choreography: Daniel Proietto
  • Dancers from NSP og NSP 2
  • Photo: Erika Hebbert
  • Design: Tonja Boos
  • Produced by Nagelhus Schia Productions
  • Co-produced by Bærum Kulturhus, M12

Les mer her.

16. februar 2021

Hils på de seks utvalgte TILT Grow-talentene

– Merverdien som talentprogrammer fører med seg, holder fremtidens scenekunst fleksibel, nytenkende og imøtekommende, mener Lou Ditaranto, en av de seks utvalgte deltakerne i TILT Grow.

Hils på de seks utvalgte TILT Grow-talentene

Kompetanseutviklingskurs for NSP 2

Et mentorprogram med teknisk, koreografisk og scenisk talentutvikling på svært høyt nivå. Kompetanseutviklingsprogrammet skal gi utøverne et så bredt grunnlag som mulig for å kunne skape en bærekrafti

Kompetanseutviklingskurs for NSP 2
17. desember 2020

Julekort fra Talent Norge: –  Vi må ikke glemme de menneskelige møtene

Høydepunkter fra scenekunstfeltet i Talent Norge i 2020.

Julekort fra Talent Norge: –  Vi må ikke glemme de menneskelige møtene