Ballettmedaljer i World Ballet Grand Prix New York

11.06.2019 / Flere av Valdres sommerballett-talentene høstet stor internasjonal anerkjennelse i storstilt ballettkonkurranse i New York. Nå er riggingen for årets sommerballett i full gang i Fagernes.

Seks av elevene ved Den Norske Ballettskole & Akademi har deltatt i den internasjonale ballettkonkurransen «World Ballet Grand Prix New York». Med sølvmedalje, bronsjemedalje og «encouragement awards» i bagasjen reiser talentene nå til årets Valdres sommerballett. Her skal de ta fatt på store og spennende oppgaver innen klassisk ballett og moderne kreasjon. Med hjelp av internasjonale topp-pedagoger skal de videreutvikle sitt talent.

– Valdres Sommerballett gir stor inspirasjon og pågangsmot for videre utvikling. I juni er det trening seks dager i uken i tillegg til Valdres sommerballett for å spisse formen og klargjøre koreografiene for videre satsing, sier Irene Aarset Jansson, daglig leder ved DNBS&A.

Hun legger til at årets Valdres sommerballett i år har et vidunderlig festivalkontor i Stasjonsbygningen i sentrum av Fagernes.

– Her skal det spire av liv som kranser om kunst og kultur, og det blir «performance» hver eneste dag og et naturlig samlingspunkt for de som vil nyte kunst og kultur i vid forstand, sier hun.

Les mer om Valdres sommerballett her.

Wilhelmsen-akademiet / Nasjonalballetten

Wilhelmsen-akademiet er Nasjonalballettens satsing på unge ballettalenter, og den første talentsatsingen av sitt slag i Norge.

Wilhelmsen-akademiet / Nasjonalballetten
17. september 2022

Live Skullerud - Dansekunstner

"Det har vært spennende å få et innblikk i hva som rører seg i andre deler av kultur- og idrettsfeltet. Det gir meg følelsen av at jeg enklere kan løfte blikket ut av min egen boble i dansefeltet."

Live Skullerud - Dansekunstner
03. august 2022

Marianne Haugli - Danser

"Det føles veldig givende og stas å være en del av et community, som virkelig er der for oss. Spesielt i disse sårbare tider som vi dansekunstnere står i."

Marianne Haugli - Danser