Et kvart århundre med Lørdagsskolekonserter

17.02.2020 / I nærmere et kvart århundre har lørdagskonserten stått som en pilar i Lørdagsskolens aktivitet, og dermed også i det unge klassiske talentmiljøet i Trondheimsregionen. Lørdagskonsert nr. 1000 ble en fantastisk begivenhet i Vår Frue kirke lørdag 8.februar 2020.

Alle foto: Kristian Wanvik 

Lørdagsskolen har vært i sentrum for regionens talentutvikling siden oppstarten høsten 1986, og som et resultat ser vi i dag mange av Lørdagsskolens elever i norsk og internasjonalt musikkliv. Gjennom årene har utallige talenter hver lørdag møtt likesinnede til musikalsk fordypning, og gjennom å alltid avslutte samlingene med en konsert gis elevene solid konserterfaring samtidig som de får muligheten til å dele musiseringen sin med medelever, lærere og et begeistret publikum. Siden oppstarten i har ikke en eneste konsert blitt avlyst, dermed har de blitt så imponerende mange at de nå i 2020 altså har bikket 1000 (!) i tallet. 


Dette har selvfølgelig ikke blitt forbigått i stillhet – tvert i mot ble det det spilt opp til musikkfest anledningen verdig lørdag 8. februar. En
 fullsatt Vår Frue Kirke fikk blant annet oppleve Svendsens strykeoktett i A-dur med både nåværende og tidligere lørdagsskolelever i et mesterlig samspill. Søstrene Elise Båtens (fiolin) og Henninge Landaas (bratjs) har begge vokst opp i Trondheim og vært elever ved lørdagsskolen. I samarbeid med Senter for talentutvikling Barrat Due var de i helgen tilbake for å undervise - og ikke minst spille sammen med - dagens lørdagsskoleelever.
Svendsen-oktetten. 

"Lørdagsskolen og lørdagskonserten gav meg mulighet til å spille sammen med folk og for folk, og det gjorde meg uten tvil til en bedre og tryggere musiker", har Elise uttalt. Lørdagsskoleelev Elias Grimstad på fiolin satte også pris på samspillet: "Det er til stor inspirasjon og en trygghet å komme så tett på klangen og den musikalske utformingen til utøvere på høyeste nivå.”

Talent Trondheim-samarbeidet har gjort det mulig å styrke lærerkreftene til denne anledningen, gjennom blant andre komponist og trombonist Christian Aftret Eriksen, pianist Sigstein Folgerø og kontrabassist i Trondheim Symfoniorkester Truls Waagø.

18. oktober 2022

Koordinering av juniorprogrammene på det klassiske feltet

Talent Norge har gitt Senter for talentutvikling Barratt Due oppdraget med koordineringen av juniorprogrammene på det klassiske feltet.

Koordinering av juniorprogrammene på det klassiske feltet

UNG-Dirigent Barratt-Due mesterklasse mai 22

Nye sesong fra UNG-Dirigent Barratt-Due 2022 med Eivind Aadland og Alf Årdal.

UNG-Dirigent Barratt-Due mesterklasse mai 22

UNG-Dirigent Barratt-Due mesterklasse apr. 22

Nye sesong fra UNG-Dirigent Barratt-Due 2022 med Eivind Aadland og Alf Årdal.

UNG-Dirigent Barratt-Due mesterklasse apr. 22