Fagsamling: Kunstnerisk Stemme

08.03.2023 / Talent Norge arrangerer ArtEx fagsamling den 28.03 med tema “Kunstnerisk Stemme”.

Den 28. mars på Den Norske Ballett og Opera arrangeres ArtEx fagsamlingen “Kunstnerisk Stemme”. Fagsamlingen arrangeres på tvers av program, nettverk og disipliner.En tydelig stemme

 

En tydelig stemme kreves for å bli hørt i summen av bakgrunnsstøy. En tydelig kunstnerisk stemme kan være avgjørende for å skille seg ut som utøver, samt legge grunnlaget for en bærekraftig og langvarig karriere. 

På fagsamlingen den 28. mars, inviterer vi kjente utøvere, fageksperter og stemmer for å diskutere hvordan man kan skape kunstneriske stemmer. Hvor finner en sin stemme? Hvordan skal den perfeksjoneres? Og hvordan skal den vedlikeholdes? 

Det blir diskusjon, samt innslag av eksempler på unike stemmer innen kunsten. Sammen kan vi dra inspirasjon til introspektiv søken etter ens egen stemme. 

- “Kunstnerisk Stemme” kan være et tema som flere fagfelt kan relatere seg til. En kunstnerisk stemme er prosessuell, og det kan være noe som enhver kunstner har kjent på gjennom sin karriere - spørsmålene: Hva er min stemme? Hva er min identitet?, forteller Monica Borg Fure, Kunnskapssjef i Talent Norge. 
Et sterkt panel av stemmer

 

Til fagsamlingen har vi invitert: Morten Joachim Henriksen, regissør, dramatiker og teatersjef ved Haugesund teater, Ingrid Lorentzen, ballettsjef ved Den Norske Opera & Ballett, Marit Moum Aune, Internasjonal film og teaterregissør, Tonje Sagstuen, tidligere håndballspiller og kommunikasjonsdirektør i Norsk Tipping, Jeaninne Masika Harrysson, skribent og poet, Heiki Riipinen, regissør, skuespiller, og nåværende ArtEx deltaker, Jonis Josef, komiker, serieskaper, tekstforfatter og skuespiller. I tillegg vil vi få en behind the scenes prøve fra Nasjonalballetten UNG.

- Dette er sterke og etablerte stemmer som har gått runden med å finne sitt unike uttrykk. Det var viktig for oss å samle et fagpanel som har erfaringen med hvordan det er å finne sin kunstneriske identitet og å vokse i den, sier Borg Fure. 

- Med dette panelet har vi også søkt oss utenfor kunstvirke med personligheter som Tonje Sagstuen, en sterk og tydelig lederstemme. Sagstuen vil fortelle mer om sine erfaringer fra idretten til næringslivet, fortsetter hun. 

– En fellesnevner for de som lykkes er at de gjerne deler av egne erfaringer og ønsker å lære av andre. Det ønsker vi også å tilrettelegge for med denne samlingen med deltakelse på tvers av scene og sal, forteller Borg Fure. 

 

Som Kunnskapssjef jobber Monica Borg Fure med å bygge kompetanse, dele kunnskap og skape synergieffekter på tvers av alle programmer og prosjekter. Tverrfagligheten og kunnskapsgleden Monica fremmer hos Talent Norge preger også hennes egen bakgrunn. Hun er utdannet skuespiller, har grunnfag i sosialpedagogikk, en bachelor i utviklingsstudier og en master i kunnskapsledelse. For tiden går hun på Olympiatoppens toårige Elitecoach-utdanning.

- Gullet vårt hos Talent Norge er det store mangfoldet av perspektiver og evnen til å skape arenaer hvor disse perspektivene kan møtes til samhandling, sier hun. 

 

Fagsamlingen har gratis inngang, meld deg på via skjema her.