Fløytedag i Trondheim med Trond Magne Brekka

04.12.2019 / 23. november fikk fløytistene i Trondheim besøk av Trond Magne Brekka, fløytist og solo piccolofløyte i Oslo-Filharmonien.

Tilsammen deltok 20 fløytister, noen som solister under mesterklasse, flere i kammergrupper og stort ensemble. Fire av kulturskolens lærere var tilstede for å sikre oppfølging av arbeidet inn i egen undervisning i etterkant.

– Det var veldig fint å få ting forklart med andre ord og perspektiver av spennende gjest og forbilde fra Oslo-Filharmonien, uttaler Gaia Salpeter, fløytist ved Trondheim Kommunale Kulturskole.

Lørdagsskolens blåseensemble var med og fikk hjelp og tips i innstuderingen av Benjamin Brittens "Courtly Dances", der fløytenes rolle i forhold til hverandre og til resten av ensemblet ble vektlagt. Samlingen i Trondheim tok utgangspunkt i tre hovedfokus: Spill på piccolo, solospill for elevene ved talentprogram, og ensemblespill.

Det ble først gjort en felles oppvarming der behovet for kvalitet i fasene ble vektlagt. I avdelingen med solospill ble det jobbet med grunnleggende ting som holdning, vinkling av luftstrøm, blåsetekniske løsninger for intonasjon og klang i alle registre. Fløytas særtrekk som instrument ble også belyst, som hva som skjer når man stemmer fløyta, og hva man må ta med i betraktning når man tilpasser instrumentet. Trond Magne hadde også mye fint å tilføre av genrerelaterte løsninger på frasering, forsiring, etc.

– Det var fint å samle elever og lærere for å ta med oss påfyll og inspirasjon videre, sier en entusiastisk Anne Karin Petersen, lærer ved Trondheim Kommunale Kulturskole.

Mesterklassen ble arrangert i samarbeid mellom Trondheim Kommunale Kulturskole og Senter for talentutvikling Barratt Due.

Foto: Brynjar Sonstad

29. juni 2023

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Voksenåsen Vokalakademi

Voksenåsen vokalakademi er et nordisk talentprogram for klassiske sangere.

Voksenåsen Vokalakademi

(WOYS) - The Wilhelmsen Opera Studio for Young Singers

WOYS er et program for unge sangere, som nylig har fullført sin operautdannelse og som står på terskelen til et profesjonelt liv.

(WOYS) - The Wilhelmsen Opera Studio for Young Singers