Ingunn Korsgård Hagen og Roeland Henkens er valgt ut som assistentdirigenter i Stavanger Symfoniorkester for 2020/21.

12.06.2020 / Ingunn Korsgård Hagen og Roeland Henkens er valgt ut som assistentdirigenter i Stavanger Symfoniorkester for 2020/21.

Alle foto: Maria von Krogh

Tidligere denne uka ble det gjennomført tre intense og flotte dager med innledende runder og finale i Dirigentløftet. 14 dirigenter totalt stod på podiet foran Stavanger Symfoniorkester (SSO). I tillegg til den gjeveste prisen, plass i Dirigentløftets eliteprogram Opptakt, kjempet dirigentene om plasser i Dirigentløftets nivå 2, Dirigentforum, samt muligheten til å bli assistentdirigent for SSO.

To av vinnerne til Dirigentforum, Ingunn Korsgård Hagen og Roeland Henkens, er nå utpekt som assistentdirigenter til Stavanger Symfoniorkester. Begge skal bistå sjefsdirigent Andris Poga og flere gjestedirigenter for sesongen 2020/21.  De vil dirigere og co-programmere flere barne - og familiekonserter, samt få en rekke dirigentmuligheter. De to vinnerne ble kåret av SSOs egen jury med Andris Poga i spissen.

Korsgård Hagen er en Stavangerbasert dirigent som har ledet flere ensembler og deltatt i en rekke internasjonale mesterklasser. SSO-medlemmer vil få et hyggelig gjensyn med Ingunn, som tidligere har dirigert orkesteret via mesterklasser. Om dagene frem mot prøvedirigering har hun følgende å si:

– Dagene fram mot prøvedirigering har vært spennende, og spesielt kvelden før finalen var litt nervpirrende, da klarte jeg å knekke dirigentpinnen min og endte med å dirigere uten pinne i finalen. Men jeg har mest bare gledet meg til å dirigere igjen, og det har vært deilig å hatt tid og ro til å lese repertoaret og forberede meg skikkelig!

Hvordan føltes det å stå på podiet?

– Det føltes veldig bra. Det var utrolig gøy å få dirigere noen igjen. Og helt ærlig så bare koste jeg meg med å lage musikk med et så bra orkester og med så fin musikk!


Ingunn Korsgård Hagen

Korsgård Hagen forteller at hun ser ser frem til å få være tett på orkesteret og suge til seg all kunnskap og erfaring hun kan i rollen som assistentdirigent.

Roeland Henkens er en Oslo-basert dirigent, som for tiden tjener som solo-trompetist ved Den Norske Opera og Ballett, i tillegg til å ha fungert som assisterende dirigent for Norske Opera & Ballett denne sesongen.


Roeland Henkens

De to vinnerne ble kåret av SSOs egen jury. I juryens begrunnelse heter det at nivået på de to dirigenttalentene er høyt, at de begge hadde distinkte personligheter og noe spesielt å kommunisere og dele med SSO i sine roller som assisterende dirigenter.

Assistentdirigentstillingen er en del av Talent Norge og Sparebankestiftelsen DNBs satsing Dirigentløftet, et langsiktig program som tar sikte på å fremme norsk dirigenttalent.

Talent Norge ønsker Ingunn og Roeland lykke til som assistentdirigenter for SSO. 

  • Se den ferske Opptakt-vinneren Aage Richard Meyer og tidligere Opptakt-vinner Daniel Reith i NRK-sendingen «Hovedscenen: Unge dirigenter på Festspillene i Bergen» på Talent Norges TNArena!
29. juni 2023

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program
02. juni 2023

Orkester programmering - en panelsamtale

Torsdag 01. juni åpnet Dirigentløftet, Music Norway og Musikkforleggerne Flagstad-rommet hos Den Norske Ballett og Opera, for samtaler og møter mellom komponister, dirigenter og musikkforlag!

Orkester programmering - en panelsamtale
11. mai 2023

Christian Blex er den nye assisterende dirigenten i GUSTAV MAHLER JUGENDORCHESTER.

Christian Blex er den nye assisterende dirigenten i GUSTAV MAHLER JUGENDORCHESTER.

Christian Blex er den nye assisterende dirigenten i GUSTAV MAHLER JUGENDORCHESTER.