Internasjonal ballettsuksess

15.05.2019 / Flere av talentene ved Valdres sommerballett har fått plass ved det prestisjefylte Ballettakademiet i Perm, Bolsjoj-akademiet i Moskva og Universitetet i Seoul, Sør-Korea. Det er også blitt et ballettgull!

Det er høyt nivå på årets ballettalenter ved Valdres sommerballett. De kommer fra hele Norge, samt fra utlandet, og av de 80 talentene er det flere som trener seks dager i uken ved Den Norske Ballettskole & Akademi (DNBS&A). 

Seline Leupi er blant dem som har fått studieplass fra høsten ved Universitetet i Seoul og ballettakademiet i Perm. Ole Johannes Slåttebrekk har fått studieplass ved ballettakademiet i Perm, på Bolsjoj-akademiet i Moskva og Kunsthøgskolen i Oslo.

– Det er ekstra hyggelig når talentene får åpnet flere dører og kan velge blant det de føler kan passe dem best de kommende årene og inn i senere karriere, sier Irene Aarset Jansson, daglig leder ved DNBS&A.

Seline fikk i tillegg gullmedalje i en internasjonale ballettkonkurranse i Sør-Korea i mars i år ved "Korea Dance Teacher Association" på Sangmyung University. Det er bare å gratulere!

– Nå har store ballettgallaforestillinger for DNBS&A gått av stabelen på Chateu Neuf i Oslo, og det er siste innspurt med forberedelser til årets Valdres sommerballett. Det spares ikke på kruttet på noe hold, og vi gleder oss til å feire sommerens vakreste balletteventyr i Valdres, sier Aarset Jansson.

Les mer om Valdres sommerballett her.

På bildet: Seline Leupi i Seoul, Sør-Korea
Foto: Privat

Wilhelmsen-akademiet / Nasjonalballetten

Wilhelmsen-akademiet er Nasjonalballettens satsing på unge ballettalenter, og den første talentsatsingen av sitt slag i Norge.

Wilhelmsen-akademiet / Nasjonalballetten
17. september 2022

Live Skullerud - Dansekunstner

"Det har vært spennende å få et innblikk i hva som rører seg i andre deler av kultur- og idrettsfeltet. Det gir meg følelsen av at jeg enklere kan løfte blikket ut av min egen boble i dansefeltet."

Live Skullerud - Dansekunstner
03. august 2022

Marianne Haugli - Danser

"Det føles veldig givende og stas å være en del av et community, som virkelig er der for oss. Spesielt i disse sårbare tider som vi dansekunstnere står i."

Marianne Haugli - Danser