Julekort fra Talent Norge: Vi gjør alvor av å etablere et Talent Norden

18.12.2020 / Del 6 av 10: Dette året lanserte vi sammen med Nordisk Kulturfond vår hittil største og mest prestisjefylte pilotsatsing. Globus gir fire utvalgte talenter muligheten til å utvikle sitt talent i et internasjonalt perspektiv.

Dette er sak 6 i rekken av Talent Norges julekort, og omhandler året som har gått i Globus. I julekortene løfter vi frem minneverdige opplevelser og ser tilbake på et år fylt av nyttige erfaringer og spennende samarbeidsprosjekter. Bli med!

– Vi er i en situasjon hvor kunst og kultur når en hel verden i rekordfart. Da er det en glede at Talent Norge lanserer et globalt samarbeid sammen med Nordisk Kulturfond, som vil gi fire talenter og prosjekter muligheten til å utvikle sitt arbeid og talent i et internasjonalt perspektiv, uttalte kulturminister Abid Q. Raja under vår heldigitale lansering av Globus denne våren.

Kulturministeren lanserte Globus under vårt 5-årsjubileum. Foto: Caroline Roka

Globus er vår nordiske pilot i samarbeid med Nordisk Kulturfond som skal bidra til å gi kunnskap om unge talenters globale veier. I Globus vil vi sammen få kunnskap om hvordan Talent Norge-modellen  kan fungere i et nordisk perspektiv. Piloten vil ha stor betydning for hvordan talentutvikling kan skje på nordisk nivå med Norge som foregangsland.

De fire utvalgte talentene er redaktør og kurator Elise By Olsen, filmregissør Alexander Kereklidis Turpin, dirigent Daniel Reith og spillkollektivet Hamar Game Collective. Deltakerne bidrar til programmet ved å dele kunnskap inn til piloten og med hverandre, både gjennom deltakelse på samlinger og gjennom å levere inn arbeid underveis. Slik skal de vise oss veien for å kunne være mest mulig relevant i fremtiden.

Les spennende intervjuer med Globus-talentene her.

De utvalgte Globus-talentene. Foto: Caroline Roka

Mediebibliotek og utvikling av spillkonsept

Globus-talentene har gjort stor fremgang i sine spennende drømmeprosjekter dette året.

I oktober i år lanserte Globus-talent og redaktør Elise By Olsen International Library of Fashion Research – verdens første uavhengige motebibliotek.

ArtEx-deltaker og Globus-talent Alexander Armas Kereklidis Turpin fikk produksjonsstøtte til kortfilmen «Dette er Paradis», og NFI omtaler prosjektet som både skremmende og provoserende. Filmen får premiere våren 2021.

De fire talentene Benjamin Bergseth, Sigurd Stapnes, Mathias Hareide og Vebjørn Netland i spillkollektivet Frog Quota mottok tilskudd på 200.000,- fra Østnorsk filmsenter til utvikling av nytt spillkonsept.

Daniel Reith fikk drømmen oppfylt og blir en del av talentporteføljen til det verdensledende managementet HarrisonParrott. Drømmeprosjektet – en konsert med Shared Studios – har blitt utsatt til 2021, men hvilke restriksjoner som vil ligge til grunn for konserten, er foreløpig uklart.

Underveis i arbeidet har talentene blant annet fulgt Futures Design-metoden, spesielt utviklet til Globus for å sikre at prosjektprosessen følger en solid og velprøvd struktur, som i sin tur skal resultere i en serie konkrete resultater.

– «Horizon» er et spennende nytt verktøy som gir meg som talent god oversikt og refleksjon over min egen framdrift og arbeid, sier Elise By Olsen om verktøyet.

 

Du kan lese mer om vår metode for å sikre konkrete resultater i denne saken.

Talent Norden

I år foreslo regjeringen en økt bevilgning på 14 millioner kroner til Talent Norge i neste års statsbudsjett.

Dette er en stor anerkjennelse av betydningen av talentutvikling i kulturlivet, og dette arbeidet skal nå styrkes. Deler av bevillingen skal gå til vår nordiske satsing:

- Med basis i det pågående pilotprosjektet Globus utviklet i samarbeid Nordisk Kulturfond, får vi nå også mulighet til å gjøre alvor av å etablere et Talent Norden, sier daglig leder i Talent Norge Maria Mediaas Jørstad.

God jul og godt nyttår fra alle oss i Talent Norge!

Her finner du årets julekort.

 

På bildet: Ole Johannes Slåttebrekk og Filippa Arntsen Vik. Foto: Nikoline Foto

17. desember 2020

Julekort fra Talent Norge: Vi gjør oss internasjonalt bemerket

Eksklusivt besøk av MK2 og Le Bureau-skuespiller Mathieu Kassovitz, karrieresamtaler med Harrison Parrott og tett coaching – dette er blant årets høydepunkter for våre ArtEx-talenter i 2020.

Julekort fra Talent Norge: Vi gjør oss internasjonalt bemerket
17. desember 2020

Julekort fra Talent Norge: Jakten på en kunstnerisk stemme i Nord-Norge

Hva vil det si å finne sin kunstneriske stemme i Nord, hvordan legger vi til rette for talentutvikling i regionen og hva vil det si å ta sjansen på et kunstfelt stilt overfor store utfordringer?

Julekort fra Talent Norge: Jakten på en kunstnerisk stemme i Nord-Norge
17. desember 2020

Julekort fra Talent Norge: Vi styrker de lokale miljøene og har spennende storsatsing i vente

Talent Norges siste julekort er intet mindre enn en hyllest til våre visuelle satsinger.

Julekort fra Talent Norge: Vi styrker de lokale miljøene og har spennende storsatsing i vente