Klassisk karantene – stuekonserter, digitale mesterklasser og øveseminarer

03.04.2020 / Klassisk karantene er en del av en del av et internasjonalt nettverk av musikere og kunstnere som ønsker å bidra med inspirasjon og håp i situasjonen vi er i. Initiativtager Eline Melgalvis forteller mer om de virtuelle arrangementene som pågår – og hva som er i vente.

– Du mister litt grunn til å gjøre det du gjør når du mister publikum, konserter, øvelser og samspill, forteller Eline Melgalvis, rådgiver i Dextra Musica.

Derfor har Klassisk tirsdag i samarbeid med en rekke musikere og ensembler opprettet KlassiskKarantene.no – som nå er blitt et større internasjonalt samarbeidsprosjekt. Her finner du stuekonserter, tusenvis av timer med digitale konsertfavoritter, tilbud om digitale mesterklasser og talks med anerkjente professorer fra hele verden.

Besøk fra over 70 land

Melgalvis forteller at Klassisk Karantene til nå har hatt besøk fra over 70 land. Det er et imponerende antall med tanke på at nettsiden ikke har blitt markedsført.

–  Vi befinner oss i en helt spesiell situasjon. Hele verden sitter i karantene. Det er inspirerende å se hvilken kreativ kraft som oppstår. Folk tar egne initiativ, inngår spennende konstellasjoner, og det gror, sier Melgalvis.

Også fiolinist og professor Peter Herresthal er bidragsyter til nettsiden, og mener Klassisk Karantene er et svært forseggjort tilbud. 

– Jeg vil spesielt anbefale musikkstudenter å benytte seg av mesterklassene. Det er mye læring i å gjøre opptak av egen spilling, forteller han. Les Herresthals inspirerende øvetips her.

Klassisk Karantene sender konserter hver tirsdag, i tillegg til å arrangere ekstra konserter i påsken. I tillegg anbefaler Melgalvis Talent Norges musikktalenter å sjekke ut følgende kurs:

– Øveseminarer for klassiske musikere over seks dager. Her møter du studenter fra hele norden som møtes og jobber med ulike temaer som konsentrasjon, fysisk minne, langtidsplanlegging og musikalitet. Det settes opp nye kurs hele tiden basert på etterspørsel, og er åpent for alle.

– For dirigent-studenter arrangeres et spennende kurs etter påske med noen av de fremste dirigentene i Europa. Følg med på nettsiden for mer info.

Les om kommende digitale mesterklasser og øveseminarer du kan melde deg på her.

Talent Norge på klassisk karantene

Tirsdag 7. april, kl 19.00:
Pierre Xhonneux, Eivind Ringstad og tidligere ArtEx-deltaker og pianist Thormod Rønning Kvam spiller: Mozart –  Kegelstadt trio og Schumann –  Märchenerzählungen

Tirsdag 5. mai, kl 19.00:
Sara Chen, Catharina Chen og tidligere ArtEx-deltaker og pianist Ole Christian Haagenrud spiller verker av Prokofiev, Faure, Shostakovich, Brahms og Grieg med flere.


Se i reprise når som helst

Digital konsert 24. mars med Papillon-talentene Ingrid & Maria W Ose: Kraggerud: Mantra- Metamorfosen.

Digital konsert fra 28. mars med Hilmartalentet Helga Myhr


Andre fantastiske klassiske konsertopplevelser fra arkivet

Tidligere ArtEx-deltakerne i Ensemble Allegria - Tchaikovsky: Souvenir de Florence, 2nd mvt.

Vinterfestspill i Bergstaden 2019 med KonstKnekt

Crescendo - Mendelssohn: Octet in E-flat major, Op. 20

Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester på “Grieg minutt for minutt”

Har du lyst til å bidra med konsert, opptak og/eller podkast? Send mail til dextramusica@sparebankstiftelsen.no

01. oktober 2020

Kaos og fellesskap i koronaens tid

– TekstLab Inkubator er en helt unik mulighet for meg til å videreutvikle mitt eget bevegelsesspråk og til å overraske meg selv underveis i den kunstneriske prosessen.

Kaos og fellesskap i koronaens tid
04. august 2020

Storslått program under denne ukens Varangerfest!

Gratis lanseringskonsert med neste års Northern Soul-talenter står blant annet på programmet.

Storslått program under denne ukens Varangerfest!
22. juni 2020

Et stjernelag av ballettdansere og pedagoger til årets Valdres Sommerballett

En ny versjon av Valdres Sommerballett går i dag av stabelen med et topparsenal av ballettstjerner og pedagoger for å bistå talentene – både fysisk og digitalt.

Et stjernelag av ballettdansere og pedagoger til årets Valdres Sommerballett