Konkurrerer i moderne koreografi

16.05.2023 / Valdres Sommerballet nærmer seg, og ballettalentene blir denne gangen utfordret til å utforske sin kreative side utover den tradisjonelle treningen.

- Å kombinere litteratur, kreativitet, musikk, historie og ballett synes vi er en unik og herlig måte å utvikle danserne på. Vi gleder oss veldig til å komme i gang med dette, sier Irene Aarset Jansson, daglig leder i Den Norske Ballettskole.

Sommerballettens eldste elever skal delta i en egen moderne koreografi-konkurranse med Knut Hamsuns «Victoria» som tema. Hamsun besøkte området og skrev flere verker derfra Det hele er initiert av Uliana Lopatkina, som sammen med Ksenia Zvereva skal veilede elevene. Zvereva koreograferte nylig en moderne koreografi fremført på Bolsjoj teatret i Moskva, som du kan lese mer om her. 

De yngre elevene deltar i et sammensatt stykke innen moderne dans, hvor både de eldre talentene og solistene deltar. Solistene er Anna Germizeeva og Oleksii Tiutiunnyk, tidligere dansere ved Marinskij theatret i St. Petersburg, nå Novosibirsk. De danser også i gallaforestillingen.

Koreografikonkurransen finner sted i Fagernes kulturhus 28. juni klokken 17 til 18. Gallaforestillingen vises 30. juni klokken 17 til 18.

For mer informasjon om programmet under Valdres Sommerballett, se her.

Les mer om talentsatsingen her. 

Foto: Stian Schioldborg/Magentasudios