Mentorprogrammet Crescendo videreføres

22.03.2019 / Mentorprogrammet Crescendo tilrettelegger for koblinger mellom morgendagens unge, klassiske utøvere og profesjonelle nasjonale og utenlandske utøvere på høyeste nivå. Nå videreføres programmet for en ny treårsperiode.

Vi er glade for å fortsette det gode samarbeidet med Crescendo. Gjennom mentorprogrammet bygges det et solid fundament for en karriere som musiker på toppnivå. Det er utrolig gøy å følge med utviklingen til talentene i programmet, og se at de har internasjonale opptrender, med noen av verdens fremste musikere og orkestre, sier daglig leder i Talent Norge, Maria Mediaas Jørstad.

Sparebankstiftelsen DNB, Bettina Ford Jebsen og Hans Peter Jebsen, og Trond Mohn er private bidragsytere inn i Crescendo. 
Det er svært gledelig at de private bidragsyterne ser verdien av satsingen og ønsker å være med videre, legger Mediaas Jørstad til.

Deltakere i Crescendo får individuelt tilpassede opplegg og engasjeres blant annet som utøvere under Festspillene i Bergen, der internasjonale artister medvirker som deltakernes egne mentorer, både i samspill og ved personlig coaching. Videre får de mulighet til å møte og jobbe med en eller flere mentorer i inn- og utland gjennom året. De får også tilbud om personlig oppfølging fra Oslo-Filharmonien, blant annet gjennom muligheten til å møte og spille for anerkjente dirigenter, både for å få kunstneriske tilbakemeldinger, men også som et skritt i å bygge et nettverk innen det internasjonale musikklivet.

Støtten fra Talent Norge er et avgjørende bidrag som muliggjør en videreføring av Crescendos virksomhet, sier Kåre Rommetveit, som leder Crescendos styringsgruppe. Både arbeidet med Ung Filharmoni og mentorprogrammet med en intensiv oppfølging av spesielt talentfulle unge musikere har nå funnet en form som vi mener spiller godt opp til intensjonene bak Talent Norge, legger han til.

Les mer om Crescendo her.

Kontakt og mer informasjon
Jørn Pedersen, programdirektør i Crescendo, jorn.pedersen@bdm.no| www.crescendo-music.no
Maria Mediaas Jørstad, daglig leder i Talent Norge, maria@talentnorge.no| www.talentnorge.no

Foto: Crescendo

29. juni 2023

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Voksenåsen Vokalakademi

Voksenåsen vokalakademi er et nordisk talentprogram for klassiske sangere.

Voksenåsen Vokalakademi

(WOYS) - The Wilhelmsen Opera Studio for Young Singers

WOYS er et program for unge sangere, som nylig har fullført sin operautdannelse og som står på terskelen til et profesjonelt liv.

(WOYS) - The Wilhelmsen Opera Studio for Young Singers