Min kulturhøst: Anne Lund

22.10.2019 / Tidligere UREDD-deltaker Anne Lund studerer for tiden i Stockholm, et mekka for teaterkunst. Men hun nøler ikke med å reise til Oslo for å overvære både teater og konsert. Dette er hennes høydepunkter denne høsten!

Oslo: Før vi dør, Antiteateret

Denne skal jeg passe på at jeg får med meg! Antiteateret er et ganske unikt prosjekt i seg selv. Å se unge folk i aksjon der de utforsker tingene de har lyst til, gir en helt egen energi. Før vi dør følger Sjur og noen av instagram-følgerne hans som prøver å løse klimakrisen i hans farmors hus på Vinderen. Spilles i et hus på Vinderen, såklart. 

Før vi dør spilles frem til 9.november. Les mer om forestillingen her.

Foto: John Andresen

Stockholm: Evakuering: De förskrackliga föräldrana, Dramaten

Jeg studerer for tiden i Stockholm, som jo gjør at jeg har tilgang til Dramaten. Jeg bodde i Stockholm en periode tidlig i tjueårene; da var jeg ensom og brukte alle pengene mine på teaterbilletter. På Dramaten så jeg de beste stykkene jeg hadde sett noen gang. Mulig jeg har hypet det for meg selv, men skal se en del stykker der i høst og gleder meg mest til De förskrackliga föräldrana av Jean Cocteau. På grunn av oppussing har teatret flyttet en del forestillinger ut av teateret. De förskrackliga föraldrarna spilles i en leilighet ved Hötorget og er en absurd sort familiekomedie som utforsker familiens konstruksjoner. Rett opp min gate. 

"absurd teater med Greta Thunberg-effekt" hevder anmelderne. Les mer om forestillingen og skaff billetter her.


Foto: Dramaten

Oslo: Anna of the North, Parkteateret

Hun er helt rå, så dette tror jeg skal bli en bra fest!

Link til arrangementet her. 

Foto: Jonathan Vivaas Kise


Oslo: Måken, Nationaltheatret


Når det går mot jul tiltrekkes jeg automatisk mot klassikere og balletter, så denne skal jeg kjøpe billetter til i desember. Dette er dessuten et stykke jeg leser om igjen ganske ofte. Selv om jeg har sett en del oppsetninger av Måken, er det deilig å bare få være litt i det. Så lenge det er bra, da. Det er jeg ganske sikker på at de har fått til her!

Les intervju med regissøren her. 

Foto: Lars Eide

PS!! Jeg venter på ny sesong av Life of Kylie! Hvorfor tar det så lang tid? Har man ikke sett sesong 1 er dette en kulturopplevelse av de sjeldne!

04. oktober 2019

Min kulturhøst: Mathilde Caeyers

Cayers kulturhøst rommer blant annet et besøk til oslo for å overvære den internasjonale dansefestivalen CODA. Her er høydepunktene - les og bli inspirert!

Min kulturhøst: Mathilde Caeyers
30. september 2019

Min kulturhøst: Elsine Haugstad

Elsine Haugstad fra Dirigentforum deler sine høydepunkter.

Min kulturhøst: Elsine Haugstad
26. september 2019

Min kulturhøst: Maria Mediaas Jørstad

Daglig leder i Talent Norge, Maria Mediaas Jørstad, presenterer et lite utvalg av våre 44 satsinger.

Min kulturhøst: Maria Mediaas Jørstad