Min kulturhøst: Maria Mediaas Jørstad

16.05.2023 / … Eller uke. De fabelaktige opplevelsene står i kø når daglig leder i Talent Norge, Maria Mediaas Jørstad, skal presentere et lite utvalg av våre 44 satsinger. Gjør deg klar for en uke med bursdagsfest, nattkonsert og Mahler!

Fredag + Lørdag 27.-28.september: Filharmoniens jubileumshelg

I forbindelse med Oslo Fillharmoniens bursdagskonsert i Oslo Konserthus presenteres Therese B. Ulvos lydinstallasjon «13 Ways to Tame a Beast» den 28. september. Installasjonen er et bestillingsverk produsert i sammenheng med KUPP, vårt utviklings- og nettverksprogram for unge, lovende komponister under 35 år. “Den første prøven mellom et orkester og komponist kan føles som å ha revet ut en side fra din mest personlige dagbok og delt ut til musikerne”, forteller Ulvo. En opplevelse verdt å få med seg!

Les mer om installasjonen her.
Foto: Oslo Fillharmonien

Fredag 27.september: Nattkonsert i Nidarosdomen

Det er mye som tyder på at årets Kammermusikkfestival i Trondheim blir magisk. Et stjernelag av kammermusikere fra talentsatsingen vår i Trondheim bidrar i ulike konstellasjoner under årets festival. Et særlig høydepunkt er nattkonserten i Nidarosdomen: Vivaldis «De fire årstider» skal fremføres fra alle fire himmelretninger. Til de av dere som befinner dere i Trondheim - ta turen! Dette blir en kulturnatt av de sjeldne.

Bestill billetter her.

AMP i Operaen 28.-29.september

Nagelhus Schia Productions har på kort tid befestet seg som et av Norges nasjonale dansekompanier. Initiativtakerne bak, Guro Nagelhus Schia og Vebjørn Sundby, har ekstraordinære internasjonale karrierer bak seg. Nå tar de med seg nettverk og kompetanse og etablerer et eget dansekompani i Sandvika. Det er oppsiktsvekkende i norsk dansehistorie. Denne uka var vi tilstede under lanseringen av aspirantprogrammet AMP i Bærum Kulturhus, og når jeg hører om alt det spennende de åtte danserne skal få være med på, kan jeg nesten ikke vente med å få se. 

Heldigvis får vi muligheten allerede på søndag. Samtidig som Nasjonalballetten setter opp Natalia Makarovas La Bayadère på Hovedscenen, utforsker koreograf Daniel Proietta og AMP-danserne eventyrballetten med nåtidens blikk – i både dans og debatt.

Les mer her!


Foto: Bærum kulturhus

Torsdag 3.oktober: Mahlers Symfoni nr.1 i Oslo Konserthus

Da Oslo Filharmonien spilte Mahlers Symfoni nr. 1 på en av sine aller første konserter i 1919, ble det omtalt som den heteste nyheten i europeisk musikkliv. Torsdag 3.oktober får vi oppleve musikken på ny - fremført av Fillharmonien og talenter i Crescendo! Tidligere Crescendo-deltaker Johan Dalene er dessuten solist i Max Bruchs Fiolinkonsert. Jeg ser frem til en fabelaktig kveld!

Skaff billetter her.

Lørdag 5.oktober: Helga Myhr med plateslipp på riksscenen

I 2017 ble Helga Myhr utpekt til Hilmartalentet, vårt nasjonale utviklingsprogram for toppsjiktet av unge folkemusikere og dansere i Norge. Hun har vunnet flere priser etter dette, og blir beskrevet som et musikalsk talent utenom det vanlige. Lørdag 5.oktober slipper hun plate. Tuva Syvertsen har både vært hennes mentor, og produsent. Jeg er allerede fan!

Billetter finner du her.

Foto: Kyrre Lien

 

21. oktober 2019

Min kulturhøst: Anne Lund

Tidligere UREDD-deltaker Anne Lund studerer for tiden i Stockholm, men nøler ikke med å reise hjem for å overvære både teater og konsert.

Min kulturhøst: Anne Lund
04. oktober 2019

Min kulturhøst: Mathilde Caeyers

Cayers kulturhøst rommer blant annet et besøk til oslo for å overvære den internasjonale dansefestivalen CODA. Her er høydepunktene - les og bli inspirert!

Min kulturhøst: Mathilde Caeyers
30. september 2019

Min kulturhøst: Elsine Haugstad

Elsine Haugstad fra Dirigentforum deler sine høydepunkter.

Min kulturhøst: Elsine Haugstad