NORLA-seminar i London om ny norsk litteratur

25.03.2019 / I forkant av London International Book Fair deltok forfatterne fra vårens kull i NORLAs Nye stemmer-program på et forleggerseminar på Free Word Centre i London.

Marianne Kaurin, Jan Kristoffer Dale, Tore Skeie og Bår Stenvik presenterte seg og sine forfatterskap for et interessert publikum bestående av britiske forleggere. Seminaret ble arrangert av NORLA i samarbeid med Den norske ambassaden i London.

I tillegg til seminaret, omfattet forfatternes program også et møte med den engelske forleggeren Christopher MacLehose i MacLehose Press. Han kan sies å være en levende legende i britisk forlagsverden og har utgitt en rekke meritterte norske forfattere, blant andre Per Petterson, Roy Jacobsen og Lars Mytting. De nye stemmene fikk oppleve hvordan rettighetssalg foregår på bokmessen og de fikk i tillegg treffe britiske oversettere av norsk litteratur, noe som ble en både hyggelig og nyttig utveksling for alle parter.
 
Nye stemmer-programmet
I år er Norge gjesteland ved Bokmessen i Frankfurt. Et viktig mål med satsningen har vært å bringe fram nye litterære stemmer fra Norge internasjonalt. 25 forfattere har så langt deltatt i utviklingsprogrammet som fokuserer på den internasjonale dimensjonen av forfatteryrket. «Nye stemmer» skal gjennom NORLAs omfattende kontaktnett skape muligheter for internasjonal eksponering, styrke nettverk og bevisstgjøring av de utadrettede sidene ved forfattervirket.

Vårens program

I løpet av vårsemesteret har forfatterne fått tilbud om en workshop i presentasjonsteknikk i Oslo og de har fått en grundig introduksjon i NORLAs arbeid for å fremme norsk litteratur internasjonalt. Deltagerne får anledning til å bruke denne kunnskapen praktisk under opptredener ved ulike litterære arrangementer frem mot sommeren. Her vil de møte både oversettere, forlag og publikum i Berlin og Leipzig.

Les mer om de fem forfatterne og bøkene deres her.

Mer om talentprogrammet Nye stemmer her.

Foto: NORLA
Fra v.: Christopher MacLehose, Jan Kristoffer Dale, redaktør i MacLehose Press Katharina Bielenberg, Marianne Kaurin, Tore Skeie, Bår Stenvik og NORLAs Dina Roll-Hansen, som ansvarlig for Nye stemmer-programmet.

20. desember 2019

Talent Norges årskavalkade

Ved å samarbeide med kulturaktører i hele landet, forener Talent Norge gode krefter for å dyrke frem de beste. Årskavalkaden tar for seg noen av høydepunktene.

Talent Norges årskavalkade
29. november 2019

Høydepunkter fra årets likestillingskonferanse

Årets likestillingskonferanse stilte store spørsmål, og vi sitter igjen med innsikt, ideer og pågangsmot. Her er høydepunktene!

Høydepunkter fra årets likestillingskonferanse

NORLAs talentprogram

NORLAs talentprogram retter seg mot talentfulle forfattere av skjønnlitteratur, sakprosa og barnelitteratur.

NORLAs talentprogram