Nytt mentorprogram for rocketalenter i nord

16.05.2023 / Isak Harbitz i KAOS Music og Tromsøbandet Lüt er første utvalgte deltakere i Buktafestivalens nye mentorprogram Bukta Mentor som skal få frem talenter innenfor nordnorske rockemiljøet.

Lüt er et ungt og fremadstormende band fra Tromsø. Bandet har turnert heftig over hele landet de siste årene, er blitt listet på P3 med flere låter og var i 2017 en av finalistene i NRK Urørt-finalen. Isak Harbitz spiller trommer i The Modern Times og har nylig etablert KAOS Music som skal være et helhetlig booking- og markedsapparat for artister i Nord Norge.

- Kompetanse og nettverk er nøkkelen til å utvikle talent og bærekraft i musikkbransjen, som i andre deler av kulturlivet. Vi er derfor glade for å få bidra til utvikling av flere artister fra nord når Buktafestivalen nå formaliserer talentutviklingsarbeidet gjennom et eget mentorprogram, sier daglig leder i Talent Norge, Maria Mediaas Jørstad.

Talentutvikling gjennom profesjonalisering og bærekraft
Buktafestivalen i Telegrafbukta utenfor Tromsø har blitt en viktig del av infrastrukturen rundt nordnorske band, også gjennom sin egen label Bukta Records, som gir ut musikk med nordnorske artister og Bukta Innspillingsfond som deles ut til plateinnspilling i Nord-Norge for nordnorske band. I juli arrangeres festivalen for femtende gang. Festivalsjef og daglig leder Lasse Lauritz Pettersen har jobbet med Bukta i 13 år og er fagansvarlig og hovedmentor i Bukta Mentor. Han gleder seg til å komme i gang:

- Det er utrolig kult at vi får realisert vårt mentorprogram! Vi har som målsetning at vi skal bidra til å profesjonalisere støttefunksjoner i musikkmiljøet. Noe vi håper å oppnå gjennom et sterkt faglig opplegg, dedikert rådgivning og oppfølging, og møteplasser for ressurspersoner i miljøet, sier Pettersen. - Vi skal utvikle kultur for samarbeid og deling kunnskap og gjennom å dele scene med store nasjonale og internasjonale musikere får artistene en unik mulighet til å hente inspirasjon fra de beste, sier Pettersen.

Om Bukta Mentor
Utviklingsprogrammet Bukta Mentor er innrettet mot både musikere og tilretteleggende funksjoner i det nordnorske rockemiljøet. To utvalgte band skal følges tett av mentorer gjennom en 10-månedersperiode med workshops, samlinger og rådgivning. Med fokus på faglig kvalitet og deling av kunnskap skal det skapes møteplasser og innhold som sikrer at kompetansen og bransjeforståelsen økes slik at aktørene i miljøet kan skape bærekraft.

Om Buktafestivalen
Buktafestivalen er en utendørs rockefestival som arrangeres for 15. gang den 19. - 21. juli 2018. Festivalens formål er å lage Norges beste rockfestival, samt bidra til å ivareta og videreutvikle det nordnorske rockemiljøet. Bukta er en ideell stiftelse og jobber kontinuerlig for å være en proaktiv og samlende aktør i det regionale musikk- og arrangørmiljøet.

Mer info
Maria Mediaas Jørstad, daglig leder, Talent Norge, maria@talentnorge.no| www.talentnorge.no
Lasse Lauritz Pettersen, festivalsjef og daglig leder, Buktafestivalen, lasse@bukta.no| www.bukta.no

Les mer om talentprogrammet Bukta Mentor her.

Foto: Buktafestivalen