Opptrådte på NRK – og synger Anne Franks tekster på Glogerfestspillene

25.01.2018 / Det Norske Jentekor startet det nye året med å synge på NRK. Senere i januar venter tre konserter på Glogerfestspillene i Kongsberg, hvor de på blant annet synger på barnekonsert og holder en konsert med tekster fra Anne Franks dagbok.

– Hvert år arrangeres Glogerfestspillene i Kongsberg, en festival med Kongsberg kirke og dets orgel i sentrum. Festivalen er en fest for hele byen og i 2018 skal Det Norske Jentekor være med på tre konserter, forteller dirigent og kunstnerisk leder Anne Karin Sundal-Ask.

Første opptreden for Jentekoret er torsdag 25. januar, hvor de er med på konserten Festspillfanfare. Lørdag 27. januar venter først en barnekonsert, og på kvelden fremfører koret hele «The beauty that still remains» sammen med Frode Haltli på akkordeon. Verket er komponert av Marcus Paus til Det Norske Jentekor.

– «The beauty that still remains» har tekster fra Anne Franks dagbok. Mange av jentene i koret er på Anne Franks alder og de identifiserer seg med hennes uttrykksform. Det gjør noe med formidlingen i dette verket, sier Sundal-Ask.

Se: www.glogerfestspillene.no for mer informasjon om konsertene og resten av festivalen.

Sang på NRK 1. nyttårsdag
Det Norske Jentekor startet det nye året med å synge «Ja vi elsker» etter statsministerens tale 1. nyttårsdag.

Opptreden kom i stand etter at jenta Signe på 8 år sendte et brev til NRK og lurte på hvorfor det bare var gutter som fikk synge på TV? Hun mente at det var veldig urettferdig. NRK bestemte derfor at de i år skulle spørre Det Norske Jentekor om å synge Nasjonalsangen etter statsministerens tale 1. januar på NRK 1.

-Dette er vi stolte av og naturligvis glade over å få lov til å gjøre, sier Sundal-Ask.

Koret har fått svært gode tilbakemeldinger etter opptredenen, men det har også vært noen diskusjoner i sosiale media rundt Ørjan Matres arrangement.

-Det er et utradisjonelt arrangement av Ja, vi elsker, vi i koret liker det svært godt, men det som bryter med det tradisjonelle, både begeistrer og provoserer. Sånn er det ofte med samtidsmusikk, sier Sundal-Ask.

Foto: Birgit Solhaug