Talent Norge i prosess med våre partnere og satsinger

26.03.2020 / De fleste av Talent Norges satsinger er hardt påvirket av den svært alvorlige situasjonen vi alle befinner oss i. Mange får ikke gjennomført planlagte arrangementer og prosjekter så lenge krisen pågår, de er bekymret for talentutviklingen fremover og mange er i prosess for å finne nye samarbeidsformer når Norge nå er stengt.

Våre satsinger gjør allerede en forskjell for kulturbransjen og samfunnet. Det er imponerende å se hvordan mange av dem arbeider med løsninger for ansatte og talenter i denne krisesituasjonen, sier Maria Mediaas Jørstad, daglig leder i Talent Norge.

I disse tider mener Talent Norge det er viktig å stole på våre verdier og vårt formål. Vi skal samle krefter i kulturlivet og blant private bidragsytere for å løfte det ypperste vi har av ungt, kunstnerisk talent. Derfor er vi i dialog med våre satsinger om hvordan vi best skal adressere de mange utfordringene de nå møter. Vårt arbeid fokuseres rundt et sentralt spørsmål: Hvordan skal vi sammen med kulturbransjen og de private bidragsyterne tilpasse talentutviklingen underveis og i etterkant av koronakrisen? 

Skreddersydde løsninger
Vårt arbeid skjer sammen med én og én satsing. Vi tror ikke det finnes et entydig svar på hvordan man løser dette. Talentutvikling på toppnivå er i utgangspunktet skreddersydde programmer. Det krever også skreddersydde løsninger akkurat nå, sier Mediaas Jørstad. 

Talent Norge kontakter fortløpende våre private samarbeidspartnere og alle viser stor forståelse for situasjonen som har oppstått. Det er vilje og fleksibilitet for å finne gode løsninger både på kort og lang sikt. 

– Mange av våre private bidragsytere har allerede bekreftet videre støtte. Vi er stolte av å arbeide sammen med så solide samarbeidspartnere, sier Mediaas Jørstad. 

Tiltak for talenter
Parallelt med arbeidet vi gjør sammen med satsingene jobber vi med tiltak rettet mot våre rundt 600 topptalenter. 

Vi kommer til å informere fortløpende om alle våre tiltak i Facebook-gruppen “Oss imellom - i regi av Talent Norge”.

Vi vil oppfordre og arbeide for at alle nåværende og tidligere talenter melder seg inn. Dette er en gruppe for talenter og prosjektledere hvor dere kan utveksle erfaringer, dele informasjon og møte andre på tvers av kunstfelt. Her får dere en unik mulighet til å tipse hverandre om alt fra støtteordninger til hvordan vi samarbeider digitalt. I tillegg vil vi i Talent Norge bidra med informasjon og tiltak rettet spesielt mot dere talenter i den nåværende situasjonen, sier Mediaas Jørstad.

Det første tiltaket vi kan tilby er tre timer coaching. Les mer om tilbudet her.

Illustrasjonsfoto fra Dirigentløftet: Terje Trobe

01. oktober 2020

Kaos og fellesskap i koronaens tid

– TekstLab Inkubator er en helt unik mulighet for meg til å videreutvikle mitt eget bevegelsesspråk og til å overraske meg selv underveis i den kunstneriske prosessen.

Kaos og fellesskap i koronaens tid
04. august 2020

Storslått program under denne ukens Varangerfest!

Gratis lanseringskonsert med neste års Northern Soul-talenter står blant annet på programmet.

Storslått program under denne ukens Varangerfest!
22. juni 2020

Et stjernelag av ballettdansere og pedagoger til årets Valdres Sommerballett

En ny versjon av Valdres Sommerballett går i dag av stabelen med et topparsenal av ballettstjerner og pedagoger for å bistå talentene – både fysisk og digitalt.

Et stjernelag av ballettdansere og pedagoger til årets Valdres Sommerballett