Talent Norge inn i Kammermusikkskolen

23.01.2019 / Talent Trondheims talentprogram Kammermusikkskolen skal utvikle unge musikktalenter innen klassisk musikk i Trøndelag. Målet er at deltakerne skal gis en internasjonal musikerkarriere gjennom en lokal forankring.

- Kammermusikkskolen er ambisiøst prosjekt for unge musikktalenter bosatt i Trondheimsregionen. Talent Trondheim tilbyr et profesjonelt og helhetlig talentprogram basert på samspill og kammermusikalske aktiviteter, sier daglig leder i Talent Norge, Maria Mediaas Jørstad. – Dette danner utgangspunkt for deltakernes utvikling og nivåheving, og vi er veldig spente på å følge med på de unge talentene, sier hun.

Kammermusikkskolen er for unge instrumentalister, sangere, dirigenter og komponister innen klassisk musikk. Gjennom satsingen skal talenter i alderen 15-30 år gis muligheter til å etablere en utøvende musikerkarriere gjennom en lokal forankring med nasjonal og internasjonal kontakt. Deltakerne kvalifiserer seg til aktivitetene i Kammermusikkskolen gjennom prøvespill eller konsertvurdering.

- Deltakerne skal tilbys et individuelt tilpasset opplegg med instruksjon og mentormøter, og får gjennom prosjektet verdifull konserterfaring, sier produksjonssjef i Trondheim Symfoniorkester & Opera, Geir Solum. - I tillegg til at talentene tilbys en mentorordning, blir de veiledet av gjestende musikere på et høyt internasjonalt nivå, sier han.

Kammermusikkskolen er utviklet av Talent Trondheim, som er et samarbeid mellom Trondheim Symfoniorkester & Opera, TrondheimSolistene, NTNU Institutt for Musikk, Trondheim Intl Chamber Music Competition og Trondheim kommunale kulturskole.

Les mer om satsingen her.

Kontakt og mer informasjon
Geir Solum, produksjonssjef Trondheim Symfoniorkester & Opera, geir@tso.no| www.tso.no
Maria Mediaas Jørstad, daglig leder i Talent Norge, maria@talentnorge.no| www.talentnorge.no

Foto: Kristian Wanvik 

29. juni 2023

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Voksenåsen Vokalakademi

Voksenåsen vokalakademi er et nordisk talentprogram for klassiske sangere.

Voksenåsen Vokalakademi

(WOYS) - The Wilhelmsen Opera Studio for Young Singers

WOYS er et program for unge sangere, som nylig har fullført sin operautdannelse og som står på terskelen til et profesjonelt liv.

(WOYS) - The Wilhelmsen Opera Studio for Young Singers