Talent Norge inn i Nagelhus Schia Productions’ AMP

21.12.2018 / Talentprogrammet AMP - Aspirant Mentor Program vil tilby inntil åtte utvalgte talenter innen samtidsdans kunstnerisk egenutvikling og bredere kompetanse. Satsingen går over fire år, med tre kull over 18 måneder.

– Vi er glade for å gå inn i dette spennende samarbeidet med Nagelhus Schia Productions, sier daglig leder i Talent Norge, Maria Mediaas Jørstad. – Utviklingsprogrammet er ambisiøst og vil engasjere dem som viser eksepsjonelt talent innenfor samtidsdans, og bistå dem på veien til å nå sitt fulle potensial. Nagelhus Schia Productions er et av de mest interessante unge kompaniene i det norske dansemiljøet. Gjennom AMP vil de unge danserne få mulighet til å utvikle og etablere seg på aller høyeste internasjonale nivå, sier hun.

Talentene tilbys et unikt mentorprogram med teknisk, koreografisk og scenisk talentutvikling på særdeles høyt nivå. De inntil åtte AMP-talentene rekrutteres fra alle deler av landet.

Prosjektets formål er å engasjere og utvikle norske talenter, øke deres forståelse av den profesjonelle samtidsdans-sektoren og gi talentene muligheter til å fortsette å utvikle nye kunstneriske erfaringer og ferdigheter, sier daglig leder i Nagelhus Schia Productions, Guro Nagelhus Schia.

Talentene vil delta på et 18 måneders program og hver i sær få en skreddersydd talentutviklingspakke. De vil skape nye verk, koreografert av inviterte internasjonalt ledende koreografer, få anledning til å delta i et kompetansehevingsprogram som fokuserer på faglig utvikling og reise på en nasjonal turné med sin forestilling.

I tillegg vil de være tett på Bærum Kulturhus’ kunstneriske program, bli inviterte til å delta på gjestespill, masterclasses, workshops og kunstnermøter. De vil også få innsikt i teknisk produksjon og gjennomføring som utøvere, kunstfaglige assistenter, medskapende i koreografiutvikling og følge produksjonsteknisk stab.

Audition for første AMP-kull blir våren 2019, med oppstart september 2019.

Mer om talentprogrammet her. 

Kontakt og mer informasjon
Guro Nagelhus Schia, daglig leder i Nagelhus Schia Productions, guro@nsproductions.no | www.nsproductions.no

Maria Mediaas Jørstad, daglig leder i Talent Norge, maria@talentnorge.no | www.talentnorge.no

Foto: Antero Hein

Wilhelmsen-akademiet / Nasjonalballetten

Wilhelmsen-akademiet er Nasjonalballettens satsing på unge ballettalenter, og den første talentsatsingen av sitt slag i Norge.

Wilhelmsen-akademiet / Nasjonalballetten
17. september 2022

Live Skullerud - Dansekunstner

"Det har vært spennende å få et innblikk i hva som rører seg i andre deler av kultur- og idrettsfeltet. Det gir meg følelsen av at jeg enklere kan løfte blikket ut av min egen boble i dansefeltet."

Live Skullerud - Dansekunstner
03. august 2022

Marianne Haugli - Danser

"Det føles veldig givende og stas å være en del av et community, som virkelig er der for oss. Spesielt i disse sårbare tider som vi dansekunstnere står i."

Marianne Haugli - Danser