Talent Norge inn i Ung kvartettserie

09.11.2018 / Talentutviklingsprogrammet Ung kvartettserie skal gi talenter innenfor kammermusikk et løft inn i sine profesjonelle musikkarrierer. Som Oslos eneste faste kvartettkonsertserie tilbys unge musikere enestående møter med internasjonalt anerkjente strykekvartetter.

Ung kvartettserie er drevet av Oslo Quartet Series – Kvartettserien. Siden oppstarten i 2012 har mye av arbeidet vært fokusert rundt å danne et miljø og en plattform for unge kvartetter. I 2013 ble arbeidet formalisert gjennom talentprogrammet Ung kvartettserie.

- Ung kvartettserie er et spennende talentprogram, hvor unge musikere i strykekvartetter får verdifull erfaring gjennom å spille på høyt profilerte konserter og mulighet til å arbeide med verdensledende kvartettmestre. Vi er imponerte over deres langsiktige arbeid for å fremme unge strykekvartetter, og gleder oss til følge med på talentene fremover, sier Maria Mediaas Jørstad, daglig leder i Talent Norge.

Økning i strykekvartetter på høyt nivå
Ung kvartettserie har i løpet av få år utviklet seg til å bli en viktig kammermusikalsk lærings- og erfaringsarena for unge strykere i Oslo og omegn. Kvartettserien er Oslos eneste faste kvartettkonsertserie, og før opprettelsen i 2013 var det forholdsvis lite satsing på unge strykekvartetter. Den gang var det få unge, aktive kvartetter, mens det nå i 2018 var hele 20 kvartetter som var aktuelle for Ung kvartettserie. Hvert år velges seks til syv strykekvartetter til å delta i Ung kvartettserie.

- Vi ser at interessen for kammermusikk har økt både blant elevene og lærerne, og vi får mange tilbakemeldinger om hvilket positivt løft Ung kvartettserie har vært for utviklingen av unge talenter innenfor kammermusikk. Miljøet og nivået blant de unge kvartettene har blomstret, og vi ser muligheter for å spisse talentene enda mer nå enn før, sier Paul Kirby, daglig leder i Kvartettserien.

Deltakerne i programmet er nøye utvalgt blant strykekvartetter fra Norges Musikkhøgskole og Barratt Due Musikkinstitutt. Deltakelse i programmet skjer kun gjennom invitasjon til å delta. Kari Ravnan, cellist i Oslo-Filharmonien og lektor ved Barratt Due, er kunstnerisk leder for Ung kvartettserie.

Kontakt og mer informasjon
Paul Kirby, daglig leder i Kvartettserien, paul@osloquartetseries.no| www.osloquartetseries.no

Maria Mediaas Jørstad, daglig leder i Talent Norge, maria@talentnorge.no| www.talentnorge.no

Mer om Ung kvartettserie.

Foto: Kvartettserien