Talentene gror rundt Panta Rei Danseteater

29.11.2017 / Panta Rei Danseteater er blant Norges ledende danseteater-kompanier. Nå satser kompaniet på talentutvikling på toppnivå gjennom prosjektet TILT Grow.

Les mer om samarbeidet mellom Panta Rei Danseteater og Talent Norge her.

TILT Grow er et utviklingsprogram som skal gi unge talenter innen dans en mulighet til å oppleve dansen gjennom profesjonelle rammer. Prosjektet administreres og organiseres av Panta Rei Danseteater og gjennomføres i samarbeid med Dansens Hus i Oslo, DansiT i Trondheim, Teater Innlandet og en til flere scenekunstinstitusjoner i Akershus.

– Vi er svært glade for å få bidra til å videreutvikle Panta Reis satsing på talentfulle unge dansere sammen med Sparebankstiftelsen DNB, sier daglig leder i Talent Norge Maria Mediaas Jørstad.
– Panta Rei Danseteater er et dansekompani kjent for forestillinger av høy kunstnerisk kvalitet som engasjerer på ulike plan og er tilgjengelige for et bredt publikum. De har etablert et stort nettverk og en metodisk tilnærming til talentutvikling som er et ypperlig utgangspunkt for en talentsatsing som TILT Grow, sier Mediaas Jørstad.

TILT Grow skal gjennomføres i regionene Oslo og Midt Norge, Innlandet og Akershus og er en del av det nasjonale TILT-prosjektet som gjennomføres årlig. Talentene i programmet skal skape et repertoar for turné i samarbeid med ledende nasjonale og internasjonale koreografer. Fra 2019 skal prosjektet samarbeide med Carn to Cove og andre turnéorganisasjoner og ledende danseinstitusjoner i Storbritannia om utveksling og turné. Hver deltager følges opp av en danser fra Panta Rei Danseteater som er deres mentor gjennom hele prosjektperioden.

– TILT Grow er et viktig talentsatsningsprogram som vil komme mange dansekunstnere til gode, sier kunstnerisk leder Anne Holck Ekenes. – Vi i Panta Rei Danseteater gleder oss til å satse videre på dansen både gjennom bredde og talentsatsning i TILT-prosjektet de tre neste årene. Vi er stolte over å kunne gjennomføre dette prosjektet sammen med noen av Norges viktigste institusjoner for dans.

Sparebankstiftelsen DNB har støttet TILT siden 2014 og er en viktig bidragsyter til TILT Grow, sammen med Talent Norge.

  • – Sparebankstiftelsen DNB har støttet danseprosjektet TILT siden 2014, sier gavesjef i Sparebankstiftelsen DNB Sissel Gregersen Karlsen. – Prosjektet har vært en stor suksess. Det har bidratt til et vell av aktiviteter, danseopplæring for mange og fått dans som styrket og etablert aktivitet i flere lokalsamfunn. Vi er glad for og stolt over å støtte Panta Rei i deres arbeid!

Om Panta Rei Danseteater
www.pantareidanseteater.com
Panta Rei Danseteater (PRD) er et dansekompani med base i Oslo. Kompaniet er kjent for forestillinger av høy kunstnerisk kvalitet, er blant Norges ledende kompanier for undervisning i kreativ dans for barn og unge og har blitt et av dansekompaniene i Norge med størst publikumsbredde.