UREDD satsing fra RadArt

31.10.2017 / Uredd er navnet på RadArts nye utviklingsprogram for scenekunstnere i Nord-Norge. Nå skal talentfulle unge i det frie feltet gis vekstmuligheter.

Les mer om samarbeidet mellom RadArt og Talent Norge her.

Scenekunstmiljøet rundt Rådstua Teaterhus i Tromsø har blomstret de siste 8-10 årene. Nettverksorganisasjonen RadArt har vært kjernen i et sterkt miljø av selvstendige scenekunstnere i vidt ulike bransjefelt. Mange har markert seg sterkt regionalt, nasjonalt og internasjonalt de siste 4-5 årene. Flere aktiviteter i RadArt har blitt en årlig begivenhet.

– RadArt har gjort en imponerende jobb for det frie scenekunstmiljøet i Nord-Norge. Publikum vet at forestillingene som vises er modige og har høy kvalitet. Nettverket har gjort det attraktivt for scenekunstnere å bo og arbeide i regionen. Når de nå samler krefter om å løfte den yngre generasjon er det noe vi gjerne blir med på, sier daglig leder i Talent Norge, Maria Mediaas Jørstad.

Innhold og form i talentsatsingen Uredd er utviklet ut fra erfaringer blant kunstnere i RadArt. Gjennom talentprogrammet skal erfaring og kompetanse i nettverket formaliseres og tilgjengeliggjøres for flere. Prosjektet vil samle skaperkraft fra hele landsdelen innen musikk, performance, teater, dans, installasjon, scenetekst for å gi innsikt i muligheter og bygge selvtillit på at det er mulig å skape en levevei av sitt eget, genuine kunstneriske uttrykk.

– Det har vært et fantastisk prosjekt å jobbe med fordi det har vært JA fra alle som er blitt spurt hele veien, sier initiativtager Kristin Bjørn. – Med støtte fra Kulturnæringsstiftelsen SpareBank 1 Nord-Norge og Talent Norge kommer Uredd-programmet opp å stå under et år etter at jeg fikk ideen. En ny generasjon sceneutøvere fra regionen står nå på terskelen til en karriere. Det er ingen selvfølge at kompetanse overføres fra de som står midt i det til de som er i startgropa. Møtesteder må skapes.  Vi trenger arenaer der talenter kan finne sine mentorer – og omvendt.

Les mer om RadArt: http://radart.no/