Utforsker identitet og kjønn gjennom folkedans

13.09.2019 / Frem til 25.september turnerer talenter fra Scenisk folkedans og FRIKAR GotoGuta for DKS Akershus og Oslo.

I GotoGuta møter vi tre dansere og en hardingfelemusiker. Tre unge mennesker skal danse halling. Delen som handler om å vise hvor sprek og spenstig man er, går lett. Men for å danse sammen må de nødvendigvis ta på hverandre. Og kan det bli litt keitete og kleint når det oppstår fysisk kontakt? Denne forestillingen benytter tradisjonell folkedans og musikken som hører til, for å utforske det å finne sin identitet og å pirke i stereotype holdninger til kjønn.

GotoGuta er ett av 27 bidrag i katalogen for videregående skoler i Akershus for sesongen 2019/20. Nikolaj Bo Fischer Nielsen, Eilif Hellum Noraker og Sikia Chi Masters Heien er de tre talentene fra FRIKAR X scenisk folkedans som er med i forestillingen.

GOTOGUTA er et forestilling der scenekunst, musikk og kulturarv virker sammen. 

17. september 2022

Live Skullerud - Dansekunstner

"Det har vært spennende å få et innblikk i hva som rører seg i andre deler av kultur- og idrettsfeltet. Det gir meg følelsen av at jeg enklere kan løfte blikket ut av min egen boble i dansefeltet."

Live Skullerud - Dansekunstner
23. juni 2022

Elias Bäckebjörk - Danser

Jeg startet med musikal dans, og sedan gikk det videre til moderne/nutida dans då det hadde noe som liknede sport. Jag fant samme lag følelse av å danse sammen som å spille ishockey sammen.

Elias Bäckebjörk - Danser

Dronningofferet av Frikar på NRK 1

.

Dronningofferet av Frikar på NRK 1