Wilhelmsen-akademiet / Nasjonalballetten

Wilhelmsen-akademiet er Nasjonalballettens satsing på unge ballettalenter, og den første talentsatsingen av sitt slag i Norge.

– Dette er et vannskille i talentutviklingen innen ballett. Gjennom Wilhelmsen-akademiet skal unge talenter i ballett fra hele landet få mulighet til å bli ballettdanser, uansett hvor du bor, sier Ingrid Lorentzen, sjef for Nasjonalballetten.   

Den Norske Opera & Ballett har en egen ballettskole og Nasjonalballetten UNG, et kompani for unge dansere fra 17 til 23 år. Det nye ballettakademiet er et utviklingsprogram for barn og unge i to aldersgrupper: 10-16 år og 16-18 år.  

Akademiets leder er assisterende ballettsjef Richard Suttie, og oppstart var allerede høsten 2023. Gjennom hele året følger Nasjonalballettens fremste pedagoger og tidligere solister følge talentene på samlinger i Operaen og regionalt. Gjennom akademiet samarbeider Nasjonalballetten tett med regionale ballettmiljøer og bidra til deres utvikling. 

Private bidragsytere
Skipsreder Tom Wilhelmsens Stiftelse

Info
Sjanger Dans, Talent Norge Junior
Område Nasjonal
Vedtatt 2023
Periode 2023-2027
Finansiering
Talent Norges tildeling 6, 9 millioner NOK
Private bidragsytere 10, 4 millioner NOK
Total støtte 17, 3 millioner NOK
17. september 2022

Live Skullerud - Dansekunstner

"Det har vært spennende å få et innblikk i hva som rører seg i andre deler av kultur- og idrettsfeltet. Det gir meg følelsen av at jeg enklere kan løfte blikket ut av min egen boble i dansefeltet."

Live Skullerud - Dansekunstner
03. august 2022

Marianne Haugli - Danser

"Det føles veldig givende og stas å være en del av et community, som virkelig er der for oss. Spesielt i disse sårbare tider som vi dansekunstnere står i."

Marianne Haugli - Danser
23. juni 2022

Elias Bäckebjörk - Danser

Jeg startet med musikal dans, og sedan gikk det videre til moderne/nutida dans då det hadde noe som liknede sport. Jag fant samme lag følelse av å danse sammen som å spille ishockey sammen.

Elias Bäckebjörk - Danser