Talent Trondheim Kammermusikkskolen

Talent Trondheim Kammermusikkskolen retter seg mot musikktalenter i alderen 13-30 år, med det mål å tilby et helhetlig og faglig sterkt talentutviklingsprogram i sin region.

Prosjektet ble opprettet i 2019, og består av Trondheimsolistene, Trondheim kammermusikkfestival/TICC, NTNU Institutt for musikk, Trondheim kulturskole og Trondheim symfoniorkester & Opera. Gjennom langvarig og systematisk samarbeid koordinerer partene regionens talentarbeid gjennom hele utviklingsløpet; fra rekruttering på kulturskolenivå til utdannelse og etablering av en utøvende karriere. Forent kompetanse- og ressursutnyttelse utvider tilbudet til den enkelte, samtidig som det bidrar til å samle og bygge talentmiljøet i regionen.

Talent Trondheim representerer et betydelig mangfold av muligheter, møteplasser og læringsarenaer. Med samspill som utgangspunkt for utvikling, tilegner talentene seg avgjørende kammermusikalske ferdigheter samtidig som de hever sitt instrumenttekniske nivå. Tilbudene spenner fra fra side-by-side-konserter, profesjonell kontakt og store samspillopplevelser for yngre talent, via mentormøter, mesterklasser, jevnlig konserttrening og fordypningstilbud for viderekomne, til utøvende erfaring og solistoppgaver på øverste nivå, i profesjonelle ensembler og på profilerte scener i inn- og utland.

 

Bildet: Fagottoborama – Unge fagottister og oboister i samspill med festivalartister og andre profesjonelle forbilder, som del av Trondheim kammermusikkfestivals program for utrydningstruede instrumenter.

Foto: Ole Wuttudal

Private bidragsytere

  • SpareBank 1 SMN
  • Adresseavisen
  • Danske bank
  • TOBB
  • Kavlifondet​
  • Lucy Høegh Stiftelse

For mer informasjon, kontakt Geir Solum.

 

Info
Sjanger Musikk
Område Midt-Norge
Vedtatt 2018
Periode 2019-2026
Finansiering
Talent Norges tildeling 9 300 000 NOK
Private bidragsytere 7 000 000 NOK
Total støtte 16 300 000 NOK

Rädji Haga

Rädji Haga er et helt nytt talentprogram i regi av det Altabaserte musikkselskapet Hedline Arts.

Rädji Haga

Talentprogrammet FRAMR

Talentprogrammet FRAMR er Hemsingfestivalens talentprogram for klassisk musikk og folkemusikk.

Talentprogrammet FRAMR
29. juni 2023

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program

Julie Røssland har signert med Askonas Holt Lies Askonas Fellowship Program