Ung Filharmoni

Ung Filharmoni er nasjonalt orkesterprogram på høyeste nivå for unge musikere opp til og med 19år, der de aller fleste av disse har en ambisjon om å bli profesjonelle musikere.

Gjennom nasjonale prøvespill om høsten og våren settes det sammen et orkester på inntil 80 unge musikereDisse samles til innledende gruppeprøver om våren, før alle møtes til en sommersamling med en ukes innstudering og fremføring av et større orkesterverk, ledet av en høyt profilert dirigent. Underveis får ungdommene undervisning og tett veiledning av musikere fra Oslo-Filharmonien, De får også ulike former for trening, både mentalt og fysisk. Sommersamlingen avsluttes med to konserter; en av dem i Oslo og en av dem på Valdres sommersymfoni. Høydepunktet i UngFilharmoni-året er en prosjektuke i Oslo Konserthus på høsten som avsluttes med en konsert foran et fullsatt Oslo Konserthus. På denne konserten deler deltagerne podium med Oslo-Filharmonien, side om side med hver sin mentor gjennom uken.

 

Privat bidragsyter: 

  • Sparebankstiftelsen DNB

 

 

Foto: Magnus Skrede.

Info
Sjanger
Område Nasjonal
Vedtatt 2022
Periode 2022 - 2023
Finansiering
Talent Norges tildeling 1 800 000
Private bidragsytere 4 000 000
Total støtte 5 800 000
18. oktober 2022

Koordinering av juniorprogrammene på det klassiske feltet

Talent Norge har gitt Senter for talentutvikling Barratt Due oppdraget med koordineringen av juniorprogrammene på det klassiske feltet.

Koordinering av juniorprogrammene på det klassiske feltet
20. september 2022

Sebastian Vobes - Låtskriver

"Du kommer langt ved å bare være grei og ålreit, skriv og produser så ofte du kan, men gjør det med andre også! To/tre hoder er bedre enn ett."

Sebastian Vobes - Låtskriver
16. september 2022

Mariam Gviniashvili - Composer

"Don't wait for things to happen. Make them happen!"

Mariam Gviniashvili - Composer